Sute de localnici asigură alături de poliţiştii greci paza graniţei cu Turcia: Am oprit peste 10.000 de migranţi

Sute de localnici asigură alături de poliţiştii greci paza graniţei cu Turcia: Am oprit peste 10.000 de migranţi

FOTO EPA-EFE

Sute de voluntari greci patrulează zi şi noapte de-a lungul râului Evros alături de poliţişti pentru a se asigura că migranţii din Turcia nu traversează graniţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

De când preşedintele turc a lăsat cale liberă migranţilor şi refugiaţilor spre Europa mii de persoane s-au adunat la graniţa cu Grecia încercând să găsească o cale spre Europa, dar au fost opriţi cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.
 
Preşedintele Enosian Delta Association, Paris Papadakis, a declarat pentru Sputnik că peste 500 de localnici, membri ai asociaţiei, s-au alăturat forţelor de ordine din Evros în calitate de voluntari.
 
„Sunt cetăţeni obişnuiţi: fermieri, pescari şi crescători de animale. Am reuşit să împiedicăm peste 10.000 de treceri ilegale ale graniţei şi continuăm să o facem. Patrulăm zi şi noapte de-al lungul râului şi în împrejurimi şi verificăm acele puncte de trecere pe care ştim că migranţii ilegali le-ar putea exploata pentru a ajunge în Grecia. Ne coordonăm cu paza militară şi cea de graniţă şi ne stabilim un program care porneşte de la cinci ore şi ţine cât poate rezista fiecare. Patrulăm aria cu maşina sau cu vapoarele. Toţi voluntarii sunt înarmaţi pentru că operăm ca membri ai gărzii naţionale. Avem puşti de vânătoare cu noi doar pentru apărare”, a spus acesta.
 
Localnicii s-au mai implicat şi altădată în acţiuni de protejare a graniţelor ţării lor.
 
„Localnicii care au barăci în delta Evros au fost mereu preocupaţi de imigranţii ilegali şi împreună cu ei am ajutat mereu armata şi poliţia în această privinţă pentru că sunt practic doar câteva locuri pe unde pot încerca să treacă... Noi luăm urma migranţilor şi informăm poliţia cu privire la cei care îi ajută ca să fie arestaţi. În fiecare zi suntem ochii forţelor de pază. Suntem vigilenţi şi mereu la pândă pentru că suntem obligaţi să o facem locuind aici. De peste 50 de ani fermierii, pescarii, vănătorii şi crescătorii de animale şi-au creat barăci în Delta Evros şi în tot acest timp ne-am ocupat cu ei de monitorizarea trecerilor ilegale ale migranţilor , a spus Papadakis, care este de profesie avocat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările