Suedia nu va mai solicita test COVID negativ înainte de intrarea în ţară

Suedia nu va mai solicita test COVID negativ înainte de intrarea în ţară

În ultimele câteva zile, Suedia a raportat un număr de peste 20.000 de cazuri noi pe zi, aproape dublu faţă de recordul din valurile precedente. FOTO Pixabay

Persoanele care călătoresc în Suedia nu vor mai fi obligate să prezinte un test COVID negativ înainte de a intra în ţară, a anunţat marţi Guvernul suedez.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Călătorii nu mai sunt consideraţi ca prezentând un risc deosebit de a afecta răspândirea Omicron în Suedia”, a transmis guvernul într-un comunicat, citat de Reuters.
 
Suedia introdusese obligativitatea prezentării unui test COVID  negativ înainte de intrarea în ţară pe 28 decembrie 2021, în încercarea de a încetini transmiterea variantei virale mai contagioasă, Omicron.
 
De atunci, Suedia a înregistrat constant noi recorduri zilnice de infectare cu Omicron, care este acum varianta dominantă. 
 
În ultimele câteva zile, Suedia a raportat un număr de peste 20.000 de cazuri noi pe zi, aproape dublu faţă de recordul din valurile precedente. 
 
Numărul de cazuri a pus presiune pe serviciile de sănătate, dar nu în aceeaşi măsură ca înainte de lansarea campaniei de vaccinare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările