Românii şi bulgarii vor primi permise de lucru în Olanda doar în "condiţii excepţionale"

Românii şi bulgarii vor primi permise de lucru în Olanda doar în

Începând de la 1 ianuarie 2014, românii şi bulgarii vor putea lucra liber în toate statele membre UE

Pe piaţa muncii din Olanda, românii şi bulgarii vor fi trataţi la fel ca imigranţii din afara Uniunii Europene. Ei vor primi permise de lucru doar în "condiţii excepţionale", conform noilor măsuri adoptate de Parlamentul de la Haga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul olandez al Muncii, Henk Kamp, a iniţiat un proiect privind accesul la locurile de muncă care a fost puternic criticat de Uniunea Europeană. Oficialii UE au avertizat că există riscul încălcării dreptului cetăţenilor comunitari români şi bulgari la libera circulaţie.

Cu toate acestea, Parlamentul de la Haga a adoptat măsurile propuse de Henk Kamp (foto), informează Sofia News Agency, într-un articol intitulat "Bulgarii şi românii, daţi afară de pe piaţa muncii din Olanda".

Potrivit noilor reglementări, cetăţenii originari din Bulgaria şi din România vor primi permise de lucru doar în "condiţii excepţionale".

Comisarul UE al Muncii, Afacerilor Sociale şi Incluziuni, László Andor, a atras atenţia că limitarea accesului bulgarilor şi românilor afectează piaţa europeană a muncii.

Olanda este unul dintre celelalte zece state UE care au menţinut restricţiile la angajare pentru cetăţenii din România şi Bulgaria după aderarea celor două state la UE în 2007.

Începând de la 1 ianuarie 2014, românii şi bulgarii vor putea lucra liber în toate statele membre UE.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările