Roberta Metsola ar putea deveni cea mai tânără preşedintă din istoria Parlamentului European

Roberta Metsola ar putea deveni cea mai tânără preşedintă din istoria Parlamentului European

FOTO: AFP

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European a desemnat-o pe Roberta Metsola drept candidată în alegerile de la jumătatea mandatului din luna ianuarie, după ce a obţinut 64,4% din voturile colegilor de grup, informează Digi24.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manfred Weber a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că votul a fost secret şi că Roberta Metsola a fost desemnată candidata grupului pentru preşedinţia Parlamentului European cu peste 64% din voturi din primul tur de scrutin, fapt confirmat de grup printr-un comunicat.
 
„Vreau să subliniez că prezentăm o femeie candidat după peste 20 de ani pentru postul de preşedinte al PE. Dacă va fi aleasă, şi sunt sigur că va câştiga, va fi cea mai tânără preşedintă din istoria Parlamentului European”, a spus Weber.
 
Roberta Metsola este eurodeputată din Malta şi are vârstă de 42 de ani. În acelaşi timp, Weber a spus că a apreciat faptul că Roberta Metsola are o idee clară despre ceea ce doreşte să facă în fruntea PE.
 
Roberta Metsola: „Sunt cu adevărat onorată să primesc acest mandat puternic din partea grupului PPE”
 
„Următorii doi ani şi jumătate vor fi printre cei mai critici pentru PE în contextul în care ieşim dintr-o pandemie devastatoare şi va deveni clar că va ţine de forţele constructive ale acestei case să umple găurile din fundaţia noastră (...). Principala mea prioritate va fi să creez alianţe şi să construiesc punţi cu forţele constructive proeuropene din această instituţie pentru a intra în a doua jumătate a acestui mandat mai puternici”, a afirmat Roberta Metsola, conform Agerpres.
 
Cu acest prilej, Manfred Weber a anunţat că intenţionează să candideze la preşedinţia formaţiunii paneuropene PPE, funcţie din care Donald Tusk se va retrage pentru a activa în politica ţării sale.
 
Grupul S&D a lăsat să se înţeleagă că va veni cu propriul candidat la preşedinţia PE, deşi nu este clar cine va fi acesta.
 
Preşedinţia Parlamentului European, exercitată din vara lui 2019 de socialistul italian David Sassoli în urma unui acord al principalelor trei grupuri din PE - PPE, S&D şi Renew Europe - este pusă în joc la jumătatea legislaturii, în luna ianuarie a anului viitor, mai notează sursa citată de Agerpres.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările