Profesorii din Grecia, ameninţaţi cu suspendarea fără plată dacă nu se vaccinează

Profesorii din Grecia, ameninţaţi cu suspendarea fără plată dacă nu se vaccinează

Profesorii greci care refuză să se vaccineze sau să se testeze regulat pentru Covid-19 înainte de reîntoarcerea la ore vor suporta tăieri de salariu şi altă măsuri disciplinare, în cadrul unei decizii ministeriale comune care este deocamdată în lucru, relatează o publicaţie elenă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit publicaţiei elene, noile reglementări sunt concepute de Ministerul Educaţiei, pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, în şcoli şi universităţi şi sunt valabile pentru administratori, profesori, atât permanenţi cât şi pe contract.

Astfel, sub aceste prevederi, pe lângă tăierile de salariu, personalul permanent din educaţie ar putea fi suspendat din activitate fără plată până se vaccinează, în vreme ce angajaţilor temporari li se vor suspenda contractele.

În ceea ce priveşte personalul permanent, conform prevederilor ar pierde puncte din sistemul funcţionarilor publici,  lucru care afectează perspectivele în privinţa unor eventuale promovari sau alte angajări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările