Primul deces atribuit unui atac cibernetic

Primul deces atribuit unui atac cibernetic

FOTO Getty Images

Un atac informatic a perturbat grav funcţionarea unei clinici germane şi a provocat un deces. O pacientă aflată în situaţie critică, care trebuia să fie operată acolo, nu a supravieţuit transferului către un alt spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

O pacientă care trebuie să fie operată de urgenţă la Clinica Universitară din Düsseldorf a decedat în cursul transferului către un alt spital, devenit indispensabil din cauza unui atac informatic care a paralizat funcţionarea instituţiei medicale, relatează BFM TV.

Incidentul s-a produs acum o săptămână. Hackerii au blocat funcţionarea aparatelor clinicii şi au cerut o despăgubire pentru a-şi înceta atacul. Unii pacienţi care necesitau intervenţii chirurgicale de urgenţă au fost transferaţi către alte spitale. O singură femeie nu a supravieţuit operaţiunii, ea murind în drum spre un spital din oraşul Wuppertal, situat la 30 de kilometri distanţă.

Poliţia din Düsseldorf a deschis o anchetă pentru omor prin imprudenţă şi a pornit pe urmele atacatorilor.

Este vorba de primul deces provocat direct de un atac cibernetic şi înregistrat ca atare, notează sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările