Preşedintele Transnistriei a demis  guvernul nerecunoscut al regiunii separatiste

Preşedintele Transnistriei a demis  guvernul nerecunoscut al regiunii separatiste

Foto: Shutterstock

Pe 27 mai, Parlamentul Transnistriei se va întruni într-o şedinţă extraordinară, în cadrul căreia va fi analizată noua candidatură a lui Alexander Rosenberg, depusă de Vadim Krasnoselsky pentru postul de nou şef de cabinet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Transnistriei nerecunoscute, Vadim Krasnoselsky, l-a demis pe şeful Cabinetului de Miniştri al republicii, Alexandru Martynov, şi pe membri guvernului. Textul decretului prezidenţial a fost publicat de postul de televiziune transnistrean TSV.

Potrivit postului STV, Stanislav Kasap va fi şeful interimar al Cabinetului până la aprobarea noului premier. Guvernul îşi va îndeplini funcţiile până la aprobarea noii componenţe.

Krasnoselsky a semnat, de asemenea, un decret prin care lui Martynov i se acordă Ordinul de Onoare, a raportat Novosti Pridnestrovia. Martynov conduce guvernul Transnistriei din decembrie 2016. El a fost redesemnat în această funcţie în decembrie anul trecut, după ce Vadim Krasnoselsky a fost reales pentru un al doilea mandat prezidenţial.

Parlamentul Transnistriei nerecunoscute se va întruni pe 27 mai într-o şedinţă extraordinară, la care va analiza candidatura lui Alexander Rosenberg pentru postul de nou şef al Cabinetului, depusă de preşedinte. Acest lucru a fost anunţat joi de serviciul de presă al legislativului.

„Vineri, 27 mai, va avea loc o şedinţă plenară extraordinară a Consiliului Suprem al PMR [Republica Moldovenească Pridnestroviană]. Pe ordinea de zi va fi o singură temă - numirea lui Alexander Rosenberg în funcţia de prim-ministru. Candidatura sa pa fost înaintată de preşedintele PMR”, se arată într-un comunicat. postat pe canalul de Telegram al serviciului de presă al Parlamentului transnistrean.

Rosenberg s-a născut în 1967, a absolvit Colegiul Energetic Transnistrean şi Universitatea Agrară din Chişinău. A lucrat la Ministerul Economiei şi Ministerul Industriei din PMR, precum şi la o firmă din Tiraspol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările