Petrecerile în aer liber de Revelion ar putea fi interzise în Italia

Petrecerile în
aer liber de Revelion ar putea fi interzise în Italia

FOTO EPA-EFE

Italienii vor trebui să sărbătorească Anul Nou în interior, a declarat un ministru de la Roma, care a exclus totodată posibilitatea adoptării unor excepţii de la interdicţia vizând deplasările pentru data de 31 decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă vom decide că oamenii nu vor putea să rămână în exterior dincolo de o anumită oră, atunci cu toţii vom trebui să ne întoarcem la casele noastre indiferent de lucrurile pe care le-am avea de făcut”, a declarat ministrul pentru Afaceri Regionale, Francesco Boccia, pentru televiziunea publică italiană (RAI), transmite DPA, potrivit Agerpres.

„Cât despre petrecerile de Revelion? Vom sărbători acasă”, a insistat ministrul italian.

Guvernul italian este aşteptat să anunţe până joi noi decizii privind combaterea pandemiei de COVID-19.

Preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, pledează pentru „un Crăciun cu ceva mai multă libertate pentru economie şi socializare” în zonele cu rate mici de infectare. El propune ca restaurantele să fie autorizate să rămână deschise în timpul serii (în prezent restaurantele italiene se închid la ora locală 18.00) şi ca italienii să poată să participe la slujba de la miezul nopţii în Ajunul Crăciunului, notează DPA.

Autorităţile italiene dezbat intens în principal asupra interdicţiei de călătorie între regiuni, care ar putea fi relaxată, şi regimului de funcţionare a staţiunilor de schi.

Directorul Asociaţiei Naţionale a Medicilor din Italia (FNOMCeO), Filippo Anelli, s-a declarat împotriva unei relaxări de tip „libertate pentru toţi” şi pledează pentru ţinerea pandemiei sub control.

Italia este puternic afectată de noul coronavirus, înregistrând până acum aproape 1,6 milioane de cazuri de infectare, dintre care aproape 55.000 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările