Pandemia Covid-19. Benzinăriile din Italia vor începe să se închidă de miercuri

Pandemia Covid-19. Benzinăriile din Italia vor începe să se închidă de miercuri

Benzinăriile italiene vor începe de miercuri noaptea să fie închise deoarece nu pot asigura protecţie faţă de coronavirus sau "sustenabilitatea economică a serviciului", au anunţat marţi sindicatele din acest sector, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţial vor fi închise benzinăriile de pe autostrăzi, apoi, gradual, şi alte unităţi, au afirmat, într-un comunicat, asociaţiile Faib Confesercenti, Fegica Cisl şi Figisc/Anisa Confcommercio.
 
Operatorii spun că a devenit imposibil să garanteze standardele de sănătate pentru angajaţi şi să menţină afacerile operaţionale.
 
Italia este cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus (COVID-19). 
 
Sindicatele salariaţilor din industria chimică din regiunea italiană Lombardia au anunţat, luni, că vor organiza o grevă, miercuri, 25 martie, pentru a proteja sănătatea salariaţilor, deoarece, în opinia lor, decretul guvernamental privind închiderea fabricilor din cauza infecţiei cu coronavirus prevede prea multe excepţii. 
 
Trei sindicate principale, FILCTEM, FEMCA şi UILTEC au transmis printr-un comunicat că la greva de miercuri vor participa angajaţi din toate companiile pe care le consideră neesenţiale pentru necesităţile actuale ale statului şi unde sănătatea la locul de muncă nu este garantată. Lombardia este regiunea italiană cea mai grav afectată de epidemie. Î
 
Italia este cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus (COVID-19).
 
 Italienii vor fi amendaţi cu până la 3.000 de euro pentru nerespectarea izolării la domiciliu

Guvernul italian a introdus amenzi mai aspre pentru persoanele care nu respectă izolarea la domiciliu, impusă pentru a stăvili pandemia cu noul tip de coronavirus, informează marţi dpa.

Potrivit unui nou decret, cei care încalcă izolarea vor fi pasibili de amenzi cuprinse între 400 şi 3.000 de euro, a anunţat premierul italian Giuseppe Conte după o şedinţă de guvern.

De asemenea, decretul le permite autorităţilor regionale să meargă peste măsurile luate la nivel naţional pentru stăvilirea coronavirusului şi să adopte restricţii şi mai aspre, a mai spus Conte.

Restricţiile de izolare au fost impuse la nivel naţional în Italia din 10 martie. Până acum, încălcarea acestora era pedepsită cu maxim trei luni de închisoare şi amenzi de până la 206 euro.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: