O variantă bretonă a virusului SARS-CoV-2 nu se pozitivează la testele PCR

O variantă bretonă a virusului SARS-CoV-2 nu se pozitivează la testele PCR

Foto Comisia Europeana

O nouă variantă de covid-19 se răspândeşte în regiunea Bretonia, unde mai mulţi pacienţi prezintă simptome ale bolii, însă rezultatul testelor covid-19 au fost negative, relatează Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor prime analize, această mutaţie a noului coronavirus nu ar fi mai contagioasă şi nu ar cauza o boală mai gravă decât alte variante ale virusului, anunţa luni Ministerul francez al Sănătăţii.
 
Teste în curs, în vederea stabilirii reacţiei acestei noi variante a noului coronavirus faţă de vaccinuri şi anticorpi, a anunţat ministerul.
 
Câţiva pacienţi covid-19 - a căror infectare a fost confirmată în urma unor analize sangvine şi în urma axaminării unor probe prelevate din căile respiratorii -  au fost testaţi negativ prin teste de referinţă PCR.
 
Autorităţile din domeniul sănătăţii şi-au sporit supravegherea, în urma unor îngrijorări cu privire la variante ale noului coronavirus rezistente la vaccinuri împotriva covid-19, care se răspândesc rapid sau care provoacă simptime grave.
 
Această mutaţie bretonă a fost confirmată în urma secvenţierii probelor prelevate unui număr de opt pacienţi dintr-un cluster de 79 de pacienţi de la Spitalul Lannion, în nord-vestul regiunii Bretonia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările