O situaţie inedită. Aflat în două ţări în acelaşi timp, un magazin s-a închis doar pe jumătate din cauza coronavirusului

O situaţie inedită. Aflat în două ţări în acelaşi timp, un magazin s-a închis doar pe jumătate din cauza coronavirusului

Comuna Baarle-Nassau aparţine Olandei şi are 22 de exclave belgiene FOTO booking.com

Proprietarii unui magazin de haine situat în Belgia şi Olanda în acelaşi timp s-au văzut nevoiţi să adopte o abordare unică în combaterea a coronavirusului, închizându-şi o jumătate din unitatea lor comercială şi recomandând respectarea distanţei sociale în cealaltă jumătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proprietarii magazinului Zeeman din Baarle-Nassau, o comună olandeză cu 22 de exclave belgiene conform unui tratat care datează încă din 1843, au fost obligaţi să pună lacătul la partea belgiană, dar au decis să o menţină deschisă pe cea olandeză.

Dacă Guvernul belgian a ordonat închiderea tuturor unităţilor comerciale neesenţiale în vederea contracarării coronavirusului, Guvernul olandez nu a cerut decât respectarea distanţei sociale.

Un cordon indică în butic că accesul în partea belgiană este interzis.

Avem metri pătraţi diferiţi, a recunoscut la postul olandez VRT primarul din Baarle-Nassadu, Marjon De Hoon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: