Morţi şi răniţi în urma unui atac cu rachete asupra unui centru comercial din estul Ucrainei. „Numărul victimelor, imposibil de imaginat” VIDEO

Morţi şi răniţi în urma unui atac cu rachete asupra unui centru comercial din estul Ucrainei. „Numărul victimelor, imposibil de imaginat” VIDEO

Autorităţile de la Kiev afirmă că peste o mie de persoane se aflau în interiorul centrului comercial FOTO Facebook

Cel puţin 10 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite într-un atac cu rachete al forţelor ruse asupra centrului comercial din oraşul ucrainean Kremenciuk, potrivit lui Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui. În clădire se aflau peste o mie de persoane, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe contul de Telegram.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 20.20 Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte patruzeci rănite în urma atacului cu rachete ruseşti asupra centrului commercial din Kremenciuk, a declarat Dmitro Lunin, şeful administraţiei militare din regiunea Poltava.

Din cele douăzeci de persoane rănite, nouă sunt în stare gravă, a mai spus Timoşenko.

„Numărul victimelor este imposibil de imaginat”, a adăugat oficialul ucrainean.
 
Pe contul de Telegram, alături de un videoclip, Zelenski a spus că centrul comercial „nu prezintă niciun pericol pentru armata rusă”. „Fără valoare strategică. Reprezintă doar încercarea oamenilor de a trăi o viaţă normală”.
 
„Din neputinţă, Rusia continuă să vizeze oamenii obişnuiţi. Este zadarnic să ne aşteptăm să fie rezonabilă sau umană”, a subliniat şeful statului.
 
Incendiul izbucnit nu a fost stins, iar serviciile de urgenţă sunt la faţa locului, a mai spus el
 
Corespondentul pentru The Economist, Oliver Carroll, afirmă că la faţa locului au loc „scene de groază” şi precizează că un bărbat care vorbea la telefon a spus că oamenii se află în clădire, iar pereţii încep să cadă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările