Marea Britanie a confirmat alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută

Marea Britanie a confirmat alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută

Majoritatea cazurilor confirmate de hepatită de origine necunoscută au fost raportate la minori cu vârsta sub 5 ani  Foto Pixabay

Autorităţile sanitare britanice au confirmat vineri alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii cu vârsta sub 10 ani, bilanţul total al cazurilor ajungând la 222, relatează EFE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Agenţiei britanice pentru securitate sanitară (UKHSA), dintre cazurile confirmate 158 au fost raportate în Anglia, 31 în Scoţia, 17 în Ţara Galilor şi 16 în Irlanda de Nord, şi nu a fost semnalat niciun deces, transmite Agerpres.

Majoritatea cazurilor confirmate au fost raportate la minori cu vârsta sub 5 ani, care iniţial au prezentat simptome de gastroenterită urmate de icter (colorare în galben a pielii ca urmare a creşterii nivelului de bilirubină). 
 
Consiliera medicală a UKHSA, Renu Bindra, a spus că studiile sugerează "asocierea cu un adenovirus şi că se explorează această legătură, alături de alţi factori care ar fi putut interveni, precum infecţii prealabile inclusiv cu COVID-19". 
 
"Colaborăm cu alte ţări care se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor pentru a împărtăşi informaţii şi a afla mai multe despre aceste infecţii", a declarat consiliera mediilor locale. 
 
"Probabilitatea ca minorii să dezvolte hepatită continuă să fie extrem de scăzută. Menţinerea măsurilor igienă şi de a se asigură că copiii se spală bine pe mâini ajută la reducerea răspândirii multor infecţii comune, inclusiv adenovirusul", a subliniat Renu Bindra.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările