Lukaşenko susţine că armata sa a doborât rachete lansate dinspre Ucraina

Lukaşenko susţine că armata sa a doborât rachete lansate dinspre Ucraina

Aleksandr Lukaşenko FOTO EPA-EFE

Aleksandr Lukaşenko, un aliat al lui Vladimir Putin, susţine că armata sa a doborât rachete lansate dinspre Ucraina în direcţia teritoriului Belarusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem provocaţi. Trebuie să vă spun că în urmă cu circa trei zile, poate mai mult, s-a încercat dinspre Ucraina să se lovească ţinte militare din Belarus. Slavă Domnului, sistemele noastre antiaeriene Pantsir au interceptat toate rachetele lansate de forţele ucrainene”, a spus liderul de la Minsk, citat de agenţia de presă de stat Belta, preluată de AFP.

„Repet ce am spus şi în urmă cu mai mult de un an: nu intenţionăm să luptăm în Ucraina”, a adăugat Lukaşenko.

Această declaraţie survine în contextul în care există speculaţii cu privire la creşterea susţinerii lui Lukaşenko faţă de Putin în războiul din Ucraina, notează AFP.

De altfel, deşi susţine că nu luptă în Ucraina, Lukaşenko a pus la dispoziţie Belarusul lui Putin ca bază pentru forţele ruse.

Soldaţii lui Putin au avansat dinspre Belarus către Kiev, dar au renunţat între timp la capturarea capitalei Ucrainei în urma confruntării cu o rezistenţă îndârjită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările