Laburistul Sadiq Khan a câştigat al doilea mandat de primar al Londrei

Laburistul Sadiq Khan a câştigat al doilea mandat de primar al Londrei

Sadiq Khan

Laburistul Sadiq Khan a câştigat al doilea mandat de primar al Londrei, învingându-l pe conservatorul Shaun Bailey, informează BBC.  Khan a primit 55,2% din votul popular, în al doilea tur, după ce niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină majoritatea la primul scrutin.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În 2016, fostul membru al Parlamentului a devenit primul primar musulman al unei capitale din UE.
 
Vorbind de la Primărie, el a promis că va face tot posibilul „pentru a construi un viitor mai bun şi mai strălucitor pentru Londra”.
 
Locul al treilea, în urma alegerilor, a fost ocupat de Sian Berry (Partidul Verzilor), în timp ce liberal-democrata Luisa Porritt a încheiat cursa pe locul al patrulea.
 
Khan, în vârstă de 51 de ani, a fost considerat favorit în campanie, iar unele sondaje îl dădeau câştigător din prima rundă de vot.
 
„Voi fi mereu un primar pentru toţi londonezii, voi munci pentru a îmbunătăţi viaţa fiecărei persoane din acest oraş. Rezultatele alegerilor din Marea Britanie arată că ţara noastră şi oraşul nostru rămân puternic divizate. Cicatricile Brexitului mai au până să se vindece. Un război cultural crud ne îndepărtează. Inegalitatea economică se înrăutăţeşte atât în Londra, cât şi în alte părţi ale ţării. Pe măsură ce căutăm să înfruntăm această provocare enormă ce se arată şi pe măsură ce ne străduim să ne revenim din această pandemie, trebuie să folosim acest moment de redresare naţională pentru a vindeca acele diviziuni dăunătoare”, a spus Khan.
 
Bailey, care a primit 44,8% din voturi, a spus că a fost „anulat” de sondaje, jurnalişti şi alţi politicieni, „dar londonezii nu m-au anulat”.
 
El l-a felicitat pe Khan şi a declarat că speră ca primarul reales „nu va învinui Guvernul pentru tot”.
 
În timpul primului mandat ca primar, Khan a avut confruntări cu Guvernul pe teme ca restricţiile impuse în contextul epidemiologic şi transport.
 
Laburiştii continuă să domine în capitala britanică, rămânând cel mai mare partid în London Assembly. Ei au nouă circumscripţii, în timp ce conservatorii le-au câştigat pe celelalte cinci.
 
Adunarea Londrei este împărţită - 14 membri reprezintă circumscripţiile, iar alţi 11 sunt aleşi de un sistem listă de partid.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările