Inundaţiile din Germania: Justiţia se sesizează în legătură cu eventuale nereguli în gestionarea sistemului de alertă şi evacuări

Inundaţiile din Germania: Justiţia se sesizează în legătură cu eventuale nereguli în gestionarea sistemului de
alertă şi evacuări

FOTO Getty Images

Justiţia germană a anunţat luni că se sesizează cu privire la presupuse nereguli în gestionarea sistemului de alertă şi în evacuarea riveranilor din calea apelor care au devastat vestul Germaniei la mijlocul lui iulie, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul din Koblenz „examinează deschiderea unei anchete preliminare în baza unor presupuse omucideri şi răniri prin imprudenţă”, anunţă într-un comunicat acest organism din landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de inundaţii.

Procurorii urmează să examineze oportunitatea de a lansa urmăriri penale în legătură cu „avertismente sau evacuări eventual neglijate sau întârziate” ale unor locuitori din Valea Ahr, o regiune ale cărei comunităţi au fost devastate de inundaţii.

În baza acestui audit - care urmează să includă „numeroase articole de presă, concluzii ale unor anchete în curs cu privire la decese şi rapoarte ale poliţiei din noaptea catastrofei” -, Parchetul din Koblenz va stabili „dacă ele conduc la o primă suspiciune cu privire la infracţiuni penale”.

O polemică a urmat catastrofei la 14-15 iulie, cu privire la anticiparea evenimentelor meteorologice de către autorităţi, la funcţionarea sistemului de alertare şi la măsuri de evacuare.

Aceste inundaţii au ucis 183 de persoane în Germania - dintre care 135 numai în landul Renania-Palatinat, în care aproximativ 60 de persoane sunt căutate în continuare.

Ele au afectat, de asemenea, Belgia, unde au ucis 38 de oameni, potrivit unui ultim bilanţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările