Italia şi Malta cer un mecanism obligatoriu şi permanent de redistribuire a migranţilor în Uniunea Europeană

Italia şi Malta cer un
mecanism obligatoriu şi permanent de redistribuire a migranţilor în Uniunea Europeană

FOTO Arhivă

Italia şi Malta, două ţări confruntate cu un nou val de migranţi, veniţi îndeosebi din Africa, au cerut duminică lansarea cât mai repede cu putinţă a unor discuţii pentru stabilirea unui mecanism obligatoriu şi permanent de redistribuire a refugiaţilor în Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu mai este permisibil să acţionăm de la caz la caz, căutând soluţii doar în situaţii de urgenţă, cu dificultăţi politice tot mai mari şi obstacole foarte serioase. Avem nevoie de un mecanism structurat permanent la nivelul Uniunii Europene, care să gestioneze toate aspectele sensibile care privesc migraţia“, afirmă Italia şi Malta într-o declaraţie comună, în care cele două ţări solicită să fie inclus acest punct pe agenda reuniunii miniştrilor europeni de externe ce se va desfăşura pe 15 iulie, transmite agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

Italia şi Malta au refuzat recent să accepte debarcarea unui grup de 65 de migranţi recuperaţi din apropierea Libiei de o navă a unui ONG german.

La nivelul Uniunii Europene a fost adoptat în 2015 un mecanism al cotelor obligatorii de refugiaţi, care însă a avut rezultate sub aşteptările Bruxelles-ului, în principal din cauza opoziţiei ţărilor din Grupul de la Vişegrad (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: