Italia. Atacul informatic care a vizat platforma de vaccinare din regiunea Lazio a pornit de la laptopul unui angajat care lucra de acasă

Italia. Atacul informatic care a vizat platforma de vaccinare din regiunea Lazio a pornit de la laptopul unui angajat care lucra de acasă

Foto Arhivă

Atacul informatic ce a vizat platforma de vaccinare din regiunea Lazio în urmă cu 60 de ore a pornit de la „virusarea laptopului unui angajat aflat în telemuncă”, a declarat marţi consilierul pentru Sănătate al regiunii Lazio, Alessio D'Amato, scrie La Repubblica, citată de Rador şi preluată de Hotnews.

Consilierul pentru Sănătate al regiunii Lazio, Alessio D'Amato, intervievat de Italian Tech, a precizat că „a fost şi criptat backupul datelor, iar acesta este cel mai grav element. Datele nu au fost violate, dar au fost blocate”.
 
„Au lovit într-un moment delicat, într-un moment de muncă la distanţă, când nivelul atenţiei este redus. La nivel de ţară trebuie să facem un pas înainte" pe probleme de securitate cibernetică.
 
 „Atacul puternic” menţionat de consilierul de sănătate Lazio a dus la oprirea calculatoarelor şi la întârzierea campaniei de vaccinare, a cărei viteză a fost garantată şi prin adoptarea procedurilor IT. La 60 de ore de la primul atac, site-urile continuă să fie inaccesibile, relatează Hotnews.
 
O companie mare despre care se zvonise că nu ar fi străină atacului, şi anume Engineering, a difuzat un comunicat prin care exclude orice legătură cu ceea ce s-a întâmplat în regiunea Lazio.
 
"Deocamdată nu există nicio cerere de răscumpărare, însă trebuie să lăsăm investigaţiile să-şi urmeze cursul", a declarat Nunzia Ciardi, directorul poliţiei poştale şi de comunicaţii.
 
Procuratura a deschis o anchetă pentru "acces neautorizat la sistemul informatic şi tentativă de extorcare".
 
„Am văzut ştirile despre atacul hackerilor asupra portalului de sănătate din regiunea Lazio. Comisia ia foarte în serios această problemă", a declarat Sonya Gospodinova, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările