Identitatea omului care a căzut din avion în Londra, încă necunoscută. Pistele pe care au mers anchetatorii

Identitatea omului care a căzut din avion în Londra, încă necunoscută. Pistele pe care au mers anchetatorii

Indentitatea bărbatului căzut din avionul companiei Kenya Airways rămâne necunoscută şi în prezent.

Un bărbat a căzut dintr-un avion într-o grădină din Londra, pe 30 iunie 2019. La nici doi ani după tragedie, identitatea persoanei nu este cunoscută. Au existat indicii care au dus spre o legătură cu Kenya, dar toate pistele pe care s-a mers nu au dus la rezolvarea enigmei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Omul a căzut dintr-un avion al companiei Kenya Airways, cu destinaţia Nairobi-Londra, aeronava aterizând ulterior pe aeroportul Heathrow. Un localnic a relatat că trupul a aterizat la distanţă de un metru de un vecin care făcea plajă în grădină.

Cazul a fost preluat de Paul Graves de la unitatea specializată în criminalistică. De-a lungul timpului, acesta a anchetat cazuri de înjunghieri, împuşcături, răpiri şi tentative de crimă. Acestea erau cazuri dificile şi el era obişnuit cu relaţia cu presa, cu modul în care poate obţine informaţii de familie, prieteni şi martori, chiar dacă aceştia erau reticenţi. Cu o asemenea experienţă, Graves spera să-l identifice pe omul căzut şi să-i repatrieze corpul, chiar dacă încă de la început avea îndoieli, conform Digi24.

Indiciile care au făcut legătura dintre caz şi Kenya

Ipoteza de la care a început ancheta îl prezenta pe bărbat ca fiind un pasager clandestin care s-a ascuns în terenului de aterizare al avionului. 

În urma cercetărilor făcute în avion, s-a constatat că exista un spaţiu destul de mare pentru ca o persoană să se ghemuiască şi să se ascundă acolo.

În locul respectiv a fost găsit un rucsac kaki cu iniţialele MCA scrise pe el. În rucsac era pâine, o sticlă de suc, una de apă şi o pereche de şosete. Poliţistul Graves a cocluzionat că bărbatul luase la el doar strictul necesar pentru supravieţuire.

Un indiciu i-a atras atenţia: în ruscac au fost găsite câteva monede din Kenya, iar sticla de suc fusese vândută de un magazin kenyan, ceea ce a arătat că pasagerul s-a urcat în avion din Nairobi.

Nu există potriviri cu persoane din Kenya

Legiştii au prevelat mostre din ADN-ul bărbatului şi amprente, pe care le-au trims autorităţilor din Kenya. Rezultatele ADN s-au întors rapid cu mesajul că nu a fost găsită nicio potrivire în baza de date. Nici amprentele pasagerului clandestin nu se aflau în baza de date a poliţiei din Kenya, relatează The Guardian.

La trei luni după tragedie, poliţistul care se ocupa de caz a mers în Kenya pentru a afla mai multe informaţii. A vizitat mahalalele din jurul aeroportului, morminte pline de trupuri nerevendicate de nimeni şi i s-au pus la dispoziţie şimagini de pe aeroportul din Nairobi, dar fără succes.

Identitatea omului nu a fost aflată

Bărbatul a fost înmormântat pe 26 februarie 2020, în prezenţa unui ocifial al ambasadei din Kenya.

Tragedia pasagerului clandestin din avionul Kenya Airways a înconjurat lumea şi trage un semnal de alarmă cu privire la dramele trăite de migranţi care ajung să moară în circumstanţe oribile în fiecare săptămână: încuiaţi şi asfixiaţi în camioane, înecaţi, electrocutaţi, îngheţaţi. Unii sunt bătuţi până la moarte sau supuşi violenţelor sexuale. Alţii sunt împuşcaţi la frontieră sau ajung să ardă de vii în taberele pentru migranţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările