Franţa acuză familia liderului belarus Aleksandr Lukaşenko că organizează un trafic cu imigranţi spre UE

Franţa acuză familia liderului belarus Aleksandr Lukaşenko că organizează un trafic cu imigranţi spre UE

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko FOTO EPA-EFE

Franţa a acuzat miercuri familia liderului belarus Aleksandr Lukaşenko că se află în spatele unui „trafic” cu fiinţe umane „abil organizat” spre Uniunea Europeană, via Turcia şi Emiratele Unite, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest „trafic de fiinţe umane este organizat în mod direct chiar de familia Lukaşenko, cu ţări terţe, în orice caz cu zboruri comerciale şi tururi organizate”, a declarat secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Clement Beaune.

„Regimul (Lukaşenko, n. red.) se organizează abil prin Turcia şi prin Dubai”, oraş din Emiratele Arabe Unite, a adăugat Beaune în faţa Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului francez.

„Este un trafic intolerabil, care vizează slăbirea şi divizarea Uniunii Europene”, a insistat oficialul francez.

UE îl ssuspectează pe Lukaşenko că se dedă unui trafic cu imigranţi ilegali spre UE pentru a se răzbuna pe sancţiunile impuse împotriva regimului său din cauza reprimării opoziţiei.

Capcana în care vrea Lukaşenko ca noi să cădem, ceea ce ni s-a întâmplat cu Turcia, este să ni se spună: «Voi sunteţi cei care nu vreţi imigranţi, voi sunteţi cei care îi trataţi rău, voi sunteţi cei care nu respectaţi principiile de bază pe care le susţineţi»”, semnalează Clement Beaune.

„Trebuie să fim impecabili, fermi şi umani în acest răspuns”, a subliniat secretarul de stat francez.

Polonia şi Lituania, aflate în prima linie imigranţilor lăsaţi peste graniţă de Lukaşenko, construiesc deja garduri cu sârmă ghimpată.

În opinia lui Beaune, aceste garduri nu vor rezolva problema. Este nevoie de o „acţiune europeană faţă de legăturile aeriene, aeroporturi, ţări şi companii care permit sosirea imigranţilor în Belarus şi apoi transportarea lor spre frontierele europene”, a afirmat oficialul francez, potrivit AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările