Dezbatere Historia la Adevărul LIVE, ora 12:00. Avionul deturnat şi răspunsul Occidentului. Se putea mai mult?

Dezbatere Historia la Adevărul LIVE, ora 12:00. Avionul deturnat şi răspunsul Occidentului. Se putea mai mult?

Avionul Ryanair deturnat de autorităţile din Belarus FOTO EPA-EFE

Deturnarea avionului Ryanair, obligat să aterizeze la Minsk pentru ca opozantul Roman Protasevici şi prietena lui să fie arestaţi, a fost catalogat drept un act de terorism de stat sau chiar o declaraţie de război.

Răspunsul NATO şi al Uniunii Europene care a instituit sancţiuni asupra Belarusului nu este pe atât de dur pe cât mulţi se aşteptau să fie în urma unei asemenea acţiuni. Ce poate face mai mult Occidentul, în confruntarea cu asemenea situaţii? Cum afectează cazul avionului deturnat securitatea la nivelul Europei şi ce efecte va avea asupra evenimentelor extrem de importante ce vor avea loc la jumătatea lunii iunie, summit-ul NATO şi întâlnirea faţă în faţă Biden-Putin?

Discutăm despre toate acestea la Dezbaterile Historia, împreună cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, şi cu Hari Bucur-Marcu, expert internaţional în probleme de securitate, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările