Danemarca va asigura o a treia doză pentru persoanele ce au fost inoculate cu vaccinuri diferite împotriva COVID-19

Danemarca va asigura o a treia doză pentru persoanele ce au fost inoculate cu vaccinuri diferite împotriva COVID-19

Nu se ştie încă modul concret în care se va implementa decizia, dar ea va fi discutată între autoritatea sanitară şi regiunile daneze, notează dpa.

Persoanele inoculate cu vaccinuri diferite împotriva COVID-19 vor primi un al treilea vaccin după ce campania naţională de vaccinare va fi încheiată, a anunţat Ministerul danez al Sănătăţii pentru postul de radio DR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul pentru acest lucru este, potrivit DR, faptul că mai multe ţări din exteriorul UE şi al zonei Schengen nu recunosc inocularea cu vaccinuri diferite ca o schemă de vaccinare completă la intrarea pe teritoriul lor, potrivit Agerpres. 

Acest lucru ar putea provoca probleme de călătorie pentru aproximativ 150.000 de cetăţeni danezi care au fost inoculaţi cu două vaccinuri diferite împotriva COVID-19.

Un număr total de 151.335 de cetăţeni, mulţi angajaţi în domeniul sanitar, au primit iniţial prima doză din vaccinul AstraZeneca, iar a doua a fost cu serurile BioNTech/Pfizer sau Moderna. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările