Cum a salvat Bucureştiul faţa UE: România s-a oferit să furnizeze soldaţi în locul celor britanici în Bosnia

Cum a salvat Bucureştiul faţa UE: România s-a oferit să furnizeze soldaţi în locul celor britanici în Bosnia

Operaţiunea Althea în Bosnia şi Herţegovina FOTO SHUTTERSTOCK

România a oferit o soluţie la nivelul Uniunii Europene privind operaţiunea militară din Bosnia, afectată de Brexit, scrie Politico, preluată de Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

O sursă diplomatică română a declarat pentru Politico că România e dispusă să furnizeze 134 de soldaţi care să acopere golul lăsat de Londra, în condiţiile în care nu s-a găsit o soluţie privind înlocuirea lor.
 
 În jur de 600 de militari fac parte din misiunea de menţinere a păcii Althea din Bosnia şi Herţegovina (lansată în 2014), iar Londra asigura un număr de câteva sute.
 
„Am arătat intenţia noastră de a oferi o companie de infanterie (constând în 134 de militari) pentru rezerva strategică Althea”, a declarat un diplomat român corespondentului Politico.
 
Poate că nu acoperă întregul gol rămas, dar în contextul în care UE încearcă să îşi consolideze profilul de furnizor de securitate şi îi place să vorbească despre ”autonomie strategică”, 134 de soldaţi te pot salva de la ridicol, comentează Politico, potrivit Hotnews.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările