Cum arată antrenamentele în Legiunea Străină, unitate de elită a armatei franceze al cărei motto este „Mergi sau crapă“

Cum arată antrenamentele în Legiunea Străină, unitate de elită a armatei franceze al cărei motto este „Mergi sau crapă“

Membri ai Legiunii străine, la parada de Ziua Franţei

În Franţa, la Aubagane, are loc selecţia unei noi serii de canditaţi care doresc să se înroleze în Legiunea străină, unitate de elită a armatei franceze, creată la 9 martie 1831 printr-un decret al regelui Ludovic-Filip şi renumită pentru antrenamentele draconice pe care le urmează membrii săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidaţii, cu vârste cuprinse între 17 şi 40 de ani, se prezintă la centrul de selecţie de la Aubagane, unde se află şi sediul Legiunii străine. Veniţi din toate colţurile lumii, unii fugind de un trecut dificil, alţii o trădare în dragoste, toţi îşi pun speranţa că Legiunea Străină le va oferi oportunitatea de a o lua de la capăt, chiar cu preţul unor antrenamente grele. Indiferent de originea sau religia lor, Legiunea le oferă acestor oameni posibilitatea unei vieţi noi. 
 

Antrenamente în Legiunea străină: duş în 10 secunde

Printre multitudinea de teste fizice şi mintale pe care recruţii trebuie să le treacă este şi acela de a-şi schimba obiceiurile de dimineaţă. Viitorii soldaţi trebuie să înveţe să facă duş în 10 secunde. Urmează patru luni în care recruţii sunt sub o presiune psihologică constantă, comandanţii lor nu fac concesii pentru nimeni în timpul antrenamentelor.
 
 
Antrenamente în Legiunea străină: „Mergi sau crapă“
 
De altfel, cel mai cunoscut motto al Legiunii Străine -  „Mergi sau crapă“- reflectă duritatea antrenamentelor zilnice ale legionarilor şi face trimitere la vechi concepte de război, conform cărora un soldat bun este acela care se înfrânge pe sine în fiecare zi, autodepăşindu-şi capacităţile umane. 
 
Cea mai importantă calitate a unui legionar este rezistenţa fizică. Instructorii militari ai legiunii străine insistă în timpul antrenamentelor tocmai pe dezvoltarea acesteia pentru ca odată cu rezistenţa fizică creşte şi cea mintală, iar psihicul se slefuieşte la fel ca al unui războinic desăvârşit de odinioară. Legionarii trebuie să menţină un ritm de 88 paşi pe minut în cadrul marşurilor.
 

Antrenamente în Legiunea străină: Marş de 40 de km, cu 30 de kg în spate

În timpul antrenamentului legionarii mărşăluiesc pe o distanţă de 40 de kilometri având în spate echipamentul militar şi arma aferentă a căror greutate combinată variază între 25-30 kg în funcţie de anotimp şi tipul de misiune. 
 
Tradiţional, în timpul marşului legionarii cântă “Le Boudin”, cel mai cunoscut cântec al Legiunii, vechi de peste 100 de ani. O importanţă deosebită se acordă în timpul antrenamentelor deprinderii tehnicilor de luptă corp la corp. Legionarii au dezvoltat un sistem de luptă care cuprinde elemente diverse din Karate, Jiu-Jitsu, Kung Fu, Silat şi Sambo.
 

Antrenamente în Legiunea străină: doar 4 din 10 recruţi trec testele

Nu este vorba de practicarea unei arte marţiale în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degraba de însuşirea celor mai eficiente mişcări folosite în lupta corp la corp. Antrenamentele sunt deosebit de solicitante atât pentru fizic, cât mai ales pentru psihicul uman. Se urmăreşte eliminarea fricii şi a urii, considerate principalele vinovate de pierderea unei lupte.
 
Antrenamentul de marş, luptă şi alergări se desfăşoară pentru legionari în condiţiile în care aceştia nu au dormit în noaptea precedenta şi nici nu au mâncat nimic câteva zile.  Iar, în cele din urmă, după patru luni de antrenamete grele, doar unul din zece recruţi vor fi păstraţi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: