Cel puţin doi morţi şi 20 de răniţi la Mîkolaiv, în sudul Ucrainei, într-un atac rus cu rachete FOTO VIDEO

Cel puţin doi morţi şi 20 de răniţi la Mîkolaiv, în sudul Ucrainei, într-un atac rus cu rachete FOTO VIDEO

Vitali Kimi anunţa anterior că patru imobile din Mîkolaiv au fost atinse de rachete ruseşti Foto: Twitter

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte 20 rănite, vineri, la Mîkolaiv (Nikolaev), în sudul Ucrainei, într-un atac rusesc, anunţă guvernatorul regiunii, Vitali Kimi, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Doi morţi şi 20 de răniţi, în acest stadiu, într-un atac vizând un cartier rezidenţial”, anunţă într-o postare pe Telegram Vitali Kimi. 

Mîkolaiv este un oraş portuar şi industrial care avea înainte de războiul rus o jumătate de milion de locuitori şi care se află în continuare sub controlul Ucrainei. 
 
Însă oraşul se află în apropiere de regiunea Herson, ocupată de Rusia de începutul invaziei Ucrainei, la 24 februarie. 
 
În pofida faptului că în această regiune confruntări armate între armatele ucraineană şi rusă sunt mai puţin intense decât în Donbas (est), cele două armate se înfruntă zilnic, în principal prin tiruri de artilerie. 
 
Mîkolaivul rămâne o ţintă a forţelor Moscovei, deoarece se află pe drumul către Odesa, cel mai mare port ucrainean, situat la 130 de kilometri sud-vest. 
 
Vitali Kimi anunţa anterior că patru imobile au fost atinse de rachete ruseşti, dar şi o ”instalaţie” - fără să precizeze dacă este vorba despre o instalaţie militară sau nu. 
 
”Un mort şi şase răniţi (...), inclusiv un copil”, anunţa el într-un prim bilanţ al atacului rus. 
 
”Operaţiuni de salvare continuă”, adăuga el.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările