Cehia: opt morţi într-un incendiu la un centru pentru persoane cu handicap psihic

Cehia: opt
morţi într-un incendiu la un centru pentru persoane cu handicap psihic

Centrul pentru persoane cu handicap psihic din Vejprty, a doua zi după incendiu FOTO EPA-EFE

Opt persoane au murit, noaptea trecută, într-un incendiu la un centru pentru persoane cu handicap psihic, situat în oraşul Vejprty, din vestul Cehiei, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În total, 38 de persoane au căzut victime incendiului, iar dintre acestea opt au murit din nefericire“, a declarat Prokop Volenik, purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Toate victimele sunt adulţi.

Au ajuns la spital 30 de persoane, dintre care una este în stare critică şi trei au răni grave.

„Incendiul a izbucnit în secţia pentru bărbaţi a centrului pentru persoane cu handicap psihic“, a explicat Jirka Gavdunova, primarul localităţii.

Citată de cotidianul „Dnes“, Gavdunova a precizat că personalul nu este suficient de numeros pentru a face faţă.

După izbucnirea incendiului, locuitorii din Vejprty au încercat să îi ajute pe cei din centru. „Şi primarul adjunct a intrat în clădirea în flăcări ca să ajute oamenii. El este acum la spital sub observaţie“, a adăugat primarul.

Ea a menţionat că persoanele din centru au libertatea de a se plimba prin oraş când doresc şi că în centru există detectoare de incendiu doar în toaletele folosite ca fumoar. „Nu ar trebui să fim atât de binevoitori cu oameni care au vârsta psihică de şase până la 12 ani“, a mai afirmat primarul.

Poliţia a anunţat că neglijenţa criimnală este cauza incendiului.

La operaţiunile de salvare au participat şi două ambulanţe din Germania. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: