Catalonia: O regiune cu aproape 200.000 de locuitori, din nou în carantină după o creştere importantă a numărului de cazuri zilnice

Catalonia: O regiune cu aproape 200.000 de locuitori, din nou în carantină după o creştere importantă a numărului de cazuri zilnice

Autorităţile din Catalonia au decis, sâmbătă, reinstituirea carantinei într-o regiune de peste 200.000 e locuitori, după izbucnirea unor focare de coronavirus, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am decis să carantinăm zona Segria (din jurul oraşului Lerida) pe baza datelor care confirmă o creştere semnificativă a numărului de infectări cu Covid-19", a declarat preşedintele regiunii, separatistul Quim Torra.
 
Restricţiile vor viza transporturile şi activităţle comerciale şi intră în vigoare de sâmbătă de la prânz.

Rezidenţii nu vor trebui să se izoleze în case, dar nu vor putea părăsi districtul decât pentru muncă, deplasare pentru care vor avea nevoie de o declaraţie de la angajator.

Ministrul regional al sănătăţii a anunţat 3.706 de cazuri înregistrate vineri în regiunea Lleida, o creştere cu 155 de cazuri faţă de ziua anterioară.

 Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus şi 28.385 de decese, fiind una dintre cele mai afectate ţări din Europa de pandemie.

Intrată în carantină strictă la 14 martie, Spania urmează un plan de relaxare graduală a restricţiilor de mişcare de la începutul lunii mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: