BREXIT: Theresa May a obţinut susţinerea Guvernului britanic privind acordul de ieşire a Marii Britanii din UE

BREXIT: Theresa May a obţinut susţinerea Guvernului britanic privind acordul de ieşire a Marii Britanii din UE

Premierul britanic Theresa May a anunţat că membrii Guvernului de la Londra au căzut de acord asupra proiectului negociat cu Bruxelles privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul britanic a aprobat, miercuri, după o şedinţă maraton, care a durat peste cinci ore, acordul pentru Brexit, de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Anunţul a fost făcut de către premierul Theresa May.

„Cred că ceea ce datorez ţării este să iau decizii ţinând cont de interesul naţional“, a spus May, în scurta declaraţie făcută la finalul şedinţei de cabinet, în faţa reşedinţei din Downing Street. „Cred cu tărie, cu mintea şi cu inima mea, că această decizie este în interesul întregului Regat Unit“, a mai spus prim-ministrul britanic.

Theresa May a catalogat şedinţa din care tocmai a ieşit ca una dificilă. „Am avut o întâlnire complicată. Cred că poiectul de acord este cel mai bun. Ne dorim controlul finanţelor noastre, a graniţelor noastre”, mai spus premierul britanic.

Proiectul de acord urmează să fie dat publicităţii miercuri seară, potrivit BBC.

Theresa May urmează să susţină o declaraţie joi, în Parlamentul britanic.

De conţinutul acestui acord depinde şi soarta a peste 250.000 de români care lucrează în Marea Britanie. Aceştia ocupă locul al treilea ca naţionalitate, după irlandezi (322.000) şi polonezi (916.000). 

Cei mai mulţi imigranţi români muncesc în domenii precum producţie, retail şi sănătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: