Bazele americane din Germania, în alertă! Informaţii despre pregătirea unui atac

Bazele americane din Germania, în alertă! Informaţii despre pregătirea unui atac

Militari americani în Germania FOTO Getty Images

Bazele militare americane din Germania sunt în stare de alertă după primirea unor informaţii cu privire la pregătirea unui atac împotriva lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Brigada 66 de informaţii militare a Statelor Unite a obţinut, printr-o sursă terţă, informaţii privind pregătirea unui atac împotriva unor baze militare americane din Germania, transmite Newsweek, citând un document la care a avut acces.

„Potrivit sursei, atacul ar urma să fie comis de un extremist iordanian care se află în prezent în Germania, nu departe de o bază militară. Acest iordanian, descris ca un susţinător al regelui Iordaniei, a făcut apel la uciderea unor soldaţi americani din Germania“, scrie Newsweek.

Printre bazele vizate figurează Dülmen, situată în Renania de Nord-Westfalia, şi garnizoana Tower Barracks de la Grafenwöhr, în Bavaria.

Nu există informaţii despre data şi locul exact al comiterii atacului, notează sursa citată.

Contacată de Newsweek, US Army Europe a recunoscut existenţa unor informaţii despre pregătirea unui atac împotriva unei baze americane din Germania, o anchetă fiind deschisă sâmbătă.

Pe Facebook, garnizoana americană din Bavaria a anunţat că a luat „măsuri de sporire a securităţii“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: