Bărbatul care l-a cazat pe Abdelhamid Abaaoud la Saint-Denis rămâne în arest; şapte persoane au fost eliberate

Bărbatul care l-a cazat pe Abdelhamid Abaaoud la Saint-Denis rămâne în arest; şapte persoane au fost eliberate

Atentate teroriste la Paris FOTO AP

Şapte dintre cele opt persoane reţinute miercuri în timpul raidului poliţiei de la Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului, au fost eliberate, în timp ce bărbatul care i-a furnizat apartamentul lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din 13 noiembrie, rămâne în arest preventiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opt persoane au fost reţinute în cadrul operaţiunii forţelor franceze de la Saint-Denis, declanşată miercuri dimineaţă, în cazul atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Dintre acestea, şapte persoane au fost eliberate, a informat sâmbătă Parchetul francez. Bărbatul care i-a furnizat apartamentul lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de la Paris, rămâne însă în arest preventiv, a precizat Parchetul, citat de AFP în pagina electronică.

Jawad Bendaoud declarase pentru AFP, chiar înainte de a fi arestat, în timpul raidului, că a adăpostit două persoane „care veneau din Belgia“ şi care „voiau doar apă şi să se roage“.

Arestul preventiv poate dura până la 144 de ore, respectiv şase zile, în cadrul unei anchete teroriste sau în caz de ameninţare iminentă.

Abaaoud, în vârstă de 28 de ani, a fost ucis în raidul de la Saint-Denis, alături de alte două persoane, între care şi o femeie, Hasna Aitboulahcen, care ar fi fost verişoara lui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările