Avion prăbuşit în Suedia: toţi cei aflaţi la bord au murit

Avion prăbuşit în Suedia: toţi
cei aflaţi la bord au murit

Echipaje de urgenţă aduc la mal bucăţi din avionul prăbuşit în râul Ume, în nord-vestul Suediei Foto EPA EFE

Un  mic avion de turism s-a prăbuşit duminică, în jurul orelor 14.00,  în nordul Suediei. Toţi cei aflaţi la bord au murit, după cum anunţă autorităţile regionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nouă persoane au murit duminică în urma prăbuşirii unui mic avion de turism, în nordul Suediei, au anunţat autorităţile regionale, informează Agerpres.

„Cele nouă persoane care se aflau în avion au murit”, a declarat o purtătoare de cuvânt a regiunii Vaesterbotten (nord-vest), Gabriella Bandling, care nu a făcut publiocă identitatea victimelor.

Potrivit mass-media suedeze, în avion se aflau paraşutişti. Apăratul a căzut la scurt timp după decolare, în jurul orei locale 14:00. Este vorba despre un aparat de tip GippsAero GA8 Airvan, care decolase de pe aeroportul din Umea în jurul orei 13:30. Pe imagini filmate de amatori şi difuzate online de cotidianul Aftonbladet se poate vedea cum avionul cade pe verticală.

„Am auzit un zgomot de motor bizar, care nu părea normal. Mi-am ridicat capul şi am văzut un avion care se învârtea ca un titirez”, a declarat un martor, Peter Larsson, pentru cotidianul Dagens Nyheter. „Iniţial am crezut că este un zbor acrobatic, însă apoi am înţeles repede că nu era în regulă”, a relatat acesta.

Epava aparatului a fost găsită pe o insulă din arhipelagul situat la sud de Umea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările