Armata americană îşi arată muşchii în Europa: Încă 1.500 de trupe vor ajunge în Germania

Armata americană
îşi arată muşchii în Europa: Încă 1.500 de trupe vor ajunge în Germania

FOTO Getty Images

Armata americană va trimite în Germania încă 1.500 de soldaţi, până în septembrie 2020, aceştia adăugându-se la cele 33.000 de trupe americane deja prezente pe teritoriul ţării, într-o mişcare ce ar putea stârni noi tensiuni cu Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat, luna trecută, că forţele NATO prezente în Europa de Est reprezintă o ameninţare la adresa Federaţiei Ruse, o acuză respinsă de către oficialii Alianţei Nord-Atlantice.
 
Conform bazei europene a Armatei SUA, de la Wiesbaden, Germania, noile trupe vor staţiona permanent în Germania, „ca semn al angajamentului nostru continuu faţă de NATO şi al deciziilor colective ce privesc susţinerea securităţii europene.”
 
Criticile dure aduse de preşedintele american Donald Trump Alianţei Nord-Atlantice au stârnit îngrijorări privind o posibilă scădere a cheltuielilor legate de apărare în Europa şi o reducere a prezenţei militare, scrie Reuters.
 
Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, a declarat: „Americanii sunt hotărâţi să întărească Alianţa transatlantică şi promisiunea preşedintelui Trump de a creşte capacităţile de apărare ale SUA înseamnă că Alianţa este astăzi mai puternică”.
 
Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a spus că „decizia SUA de a creşte prezenţa militară în Germania este un semn binevenit care arată vitalitatea relaţiei transatlantice şi angajamentul pentru securitatea comună.”
 
În iunie anul acesta, Washington Post a scris că Pentagonul ar studia posibilitatea retragerii trupelor americane staţionate în Germania, după ce preşedintele Trump ar fi abordat numărul mare al militarilor de aici într-o şedinţă la Casa Albă. Atât Pentagonul, cât şi Casa Albă au dezminţit, atunci, informaţiile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: