VIDEO UPDATE Un avion s-a prăbuşit în Afganistan, într-o zonă controlată de talibani. Primele imagini de la faţa locului

VIDEO UPDATE Un avion s-a prăbuşit în Afganistan, într-o zonă controlată de talibani. Primele imagini de la faţa locului

Avion prăbuşit în Afganistan FOTO Captură YouTube

La câteva ore de la prăbuşirea unui avion în Afganistan, informaţiile rămân neclare asupra tipului de avion implicat, zborului pe care îl efectua şi bilanţului victimelor. Surse de la faţa locului afirmă că ar fi vorba de un aparat de zbor militar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un avion s-a prăbuşit luni dimineaţă la Deh Yak, o zonă din provincia Ghazni situată la sud de Kabul şi controlată de talibani.

Vestea a fost dată de purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Ghazni, precizând totodată că „zona nu este sigură“ din cauza prezenţei insurgenţilor. Fapt ce complică considerabil trimiterea unor echipaje de salvare şi a unor anchetatori.

Potrivit primelor declaraţii ale autorităţilor locale, este vorba de un avion al companiei Ariana Afghan Airlines, care operează câteva zboruri interne şi internaţionale.

Presa locală a evocat iniţial un zbor intern Herat-Kabul, cu 83 de persoane la bord, apoi a relatat despre un zbor Herat-Delhi, cu 110 persoane la bord.

Dar compania a dezminţit aceste informaţii, subliniind că nu a pierdut niciun avion din flota sa.

Autoritatea Civilă a Aviaţiei Afgane a menţionat la rândul ei că nu a înregistrat luni vreun caz de prăbuşire a unui avion comercial.

„Nu se ştie dacă este vorba de un aparat militar sau comercial“, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Ghazni.

Potrivit unor imagini venite de la faţa locului, ar fi vorba de un avion cu însemnele forţelor aeriene ale SUA. Pilotul ar fi fost scos din cabină de către localnici şi este de naţionalitate străină, scrie Tolo News.

Autorităţile afgane încă nu au un bilanţ în cazul acestui accident aviatic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: