Tânăr linşat de 2.000 de persoane în urma unor informaţii false răspândite pe WhatsApp în India: 25 de persoane au fost arestate

Tânăr linşat de 2.000 de persoane în urma unor informaţii false răspândite pe WhatsApp în India: 25 de persoane au fost arestate

Ziar in India cu reclamă sponsorizată de WhatsApp, în care se atrage atenţia asupra răspândirii ştirilor false FOTO AFP

Poliţia indiană a arestat 25 de persoane după moartea unui bărbat, linşat în urma zvonurilor că ar fi răpitor de copii lansate pe serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste 25 de persoane au fost arestate după uciderea lui Mohammad Azam, în vârstă de 32 de ani, care a fost atacat, alături de doi prieteni, de 2.000 de persoane, vineri seară, în districtul Bidar din statul Karnataka. Cei doi prieteni ai lui Azam au fost grav răniţi, relatează presa internaţională.
 
Acest atac survine la câteva zile după ce serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp a plătit pagini întregi de publicitate în presa din India pentru a transmite "sfaturi simple" pentru reperarea ştirilor false.
 
Poliţia a precizat că Mohammad Azam şi prietenii lui veneau din oraşul Hyderabad şi s-au oprit în drum, oferind ciocolată unor copii. Unul dintre copii a început să plângă, atrăgând atenţia altor persoane, care i-au acuzat pe cei trei bărbaţi că sunt răpitori. Cei trei oameni au reuşit să fugă, dar au fost atacaţi la câţiva kilometri de un grup de persoane alertate prin Whatsapp.
 
Maşina lor a fost lovită şi mulţimea furioasă a făcut un baraj. Cei trei au fost scoşi din maşină şi loviţi cu bâte şi pietre. Trei poliţişti au fost răniţi de mulţimea furioasă.
 
Peste 20 de persoane au fost linşate în India în ultimele două luni, după ce au fost acuzate de răpire de copii. Primul linşaj în urma zvonurilor propagate pe WhatsApp a avut loc în India în mai 2017, în statul Jharkhand, când mulţimi furioase au linşat opt persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările