Nepotul dispărut al liderului nord-coreean Kim Jong-un s-ar afla sub protecţia CIA. Tânărul a fugit după asasinarea tatălui său

Nepotul dispărut al liderului nord-coreean Kim Jong-un s-ar afla sub protecţia CIA. Tânărul a fugit după asasinarea tatălui său

Kim Han-sol nepotul liderului nord-coreean Kim Jong-un FOTO EPA-EFE

Kim Han-sol, nepotul liderului nord-coreean Kim Jong-un ar fi fost plasat sub protecţia CIA după ce ar fi încercat să ajungă în Europa pentru a cere azil politic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kim Han-sol, 25 de ani, un tânăr bogat, este fiul lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al Kim despre care se spune că ar fi fost ucis cu un agent neurotoxic la ordinele dictatorului, în 2017.
 
Grupul disident nord-coreean Free Joseon susţine că l-a ajutat pe nepotul lui Kim să evadeze din Coreea de Nord după moartea tatălui său a relatat New Yorker citat de nzherald.com.
 
Liderul grupului a declarat că nu a mai întâlnit un tânăr atât de bogat - acesta ar avea mereu asupra sa teancuri de bani şi se îmbracă de la cele mai luxoase branduri. Adrian Hong e de părere ca tatăl lui - fiul cel mai mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-il -ar fi ascuns sume mari de bani în timpul vieţii.
 
Această avere l-ar fi ajutat pe nepotul actualului lider nord-coreean să dispară după uciderea tatălui său. El ar fi fost ajutat în acest sens de CIA. 
 
Hong susţine că grupul disident l-a extras din reşedinţa sa din Macao, o regiune administrativă autonomă din China. Băiatul ar fi luat contact cu mişcarea Free Joseon în 2013 după ce şi-a arătat interesul în a expune abuzuri asupra drepturilor omului în Coreea de Nord.
 
Han-sol l-ar fi sunat pe Hong după ce a observat că „poliţia care-i păzea casa dispăruse”.
 
El s-ar fi întâlnit cu membri ai grupului la două zile după moartea tatălui său în Taipei, Taiwan, şi s-ar fi suit într-un avion care să-l ducă în Olanda, unde intenţiona să ceară azil.
 
 
Se spune că doi agenţi CIA l-au interceptat la Taipei şi ulterior l-au luat în custodie pentru a-l proteja.
 
Ultima apariţie publică a lui Han-sol a fost într-un clip de 40 de secunde publicat după moartea tatălui său.
 
„Mă numesc Kim Han-sol şi sunt din Coreea de Nord. fac parte din familia lui Kim. Ăsta este paşaportul meu. Tatăl meu a fost ucis acum câteva zile. Alături de mine sunt mama şi sora mea ”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările