Japonia vrea să se apere de rachetele nord-coreene cu sistemul american Aegis Ashore

Japonia vrea să se apere de rachetele nord-coreene cu sistemul american Aegis Ashore

FOTO AFP

Guvernul japonez a aprobat marţi desfăşurarea sistemului terestru american Aegis Ashore, un dispozitiv destinat interceptării de rachete, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sistemul Aegis va fi desfăşurat pe teritoriul japonez în vederea contracarării unui posibil atac al Coreei de Nord.

„Dezvoltarea programelor nucleare şi balistice ale Coreei de Nord a intrat într-o nouă fază de ameninţare, care este mai gravă şi iminentă pentru ţara noastră“, a explicat Guvernul nipon decizia de a permite amplasarea sistemului american Aegis.

Două rachete ale armatei nord-coreene au survolat teritoriul japonez în acest an, iar regimul comunist de la Phenian a ameninţat că va „scufunda“ arhipelagul nipon.

La sfârşitul lui noiembrie, Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM), care s-a prăbuşit în Marea Japoniei.

Sistemul Aegis Ashore va fi amplasat în două locuri diferite în vederea acoperirii întregului teritoriu japonez.

Acest dispozitiv va completa sistemele antibalistice actuale ale Japoniei, formate din rachete americane ghidate interceptoare SM-3, lansate de pe nave, şi rachete sol-aer Patriot PAC-3.

Amplasarea sistemului Aegis Ashore ar putea dura ani de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările