Dromaderi cu Botox şi lifting facial: Zeci de cămile, descalificate de la concursul de frumuseţe din Arabia Saudită

Dromaderi cu Botox şi lifting facial: Zeci de cămile, descalificate de la concursul de frumuseţe din Arabia Saudită

FOTO: Shutterstock

Autorităţile din Arabia Saudită au descalificat 40 de concurente de la competiţia anuală de frumuseţe a cămilelor, din cauză că acestea au primit injecţii cu Botox, informează Al Jazeera.

Ştiri pe aceeaşi temă

Juriul de la festivalul care se desfăşoară timp de o lună în deşertul din nord-estul capitalei saudite, Riyadh, îşi intensifică măsurile de reprimare a cămilelor care au primit retuşuri artificiale, folosind o tehnologie „specializată şi avansată” pentru a detecta manipulările, a raportat agenţia oficială de ştiri din Arabia Saudită (SPA).
 
„Clubul doreşte să oprească toate actele de manipulare şi înşelăciune în înfrumuseţarea cămilelor”, se arată în raportul SPA, adăugând că organizatorii vor „impune sancţiuni stricte celor care manipulează”.
 
Popularul King Abdulaziz Camel Festival din Arabia Saudită, care a debutat la începutul acestei luni, îi invită pe crescătorii celor mai frumoase cămile să concureze pentru premii în valoare de aproximativ 66 de milioane de dolari. Injecţiile cu botox, operaţiile de lifting facial şi alte modificări cosmetice pentru a face cămilele mai atractive sunt strict interzise. Juriul decide câştigătorul pe baza formei capului, gâtului, cocoaşei, vestimentaţiei şi a posturii cămilelor.
 
În ediţia de anul acesta, autorităţile au descoperit că zeci de crescători au folosit hormoni pentru a stimula muşchii animalelor, au injectat Botox în buzele cămilelor pentru a le face mai mari, au umflat părţi ale corpului cu benzi de cauciuc şi au folosit materiale de umplutură pentru a le relaxa feţele.
 
Concursul de înfrumuseţare a cămilelor se află în centrul carnavalului masiv, care include, de asemenea, curse de cămile, vânzări şi alte festivităţi la care sunt prezentaţi mii de dromaderi.

Evenimentul urmăreşte să conserve simbolul cămilei în tradiţia şi moştenirea beduinilor din regat. Creşterea cămilelor este o industrie de milioane de dolari, iar evenimente similare au loc în întreaga regiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările