China curăţă până şi banii pentru a scăpa de coronavirus

China curăţă până şi banii pentru a scăpa de coronavirus

China recurge la măsuri extreme pentru a stopa epidemia FOTO Gettty Images

Autorităţile chineze recurg la măsuri disperate pentru a combate epidemia de coronavirus. Deşi epidemia pare a fi scăzut în intensitate, China implementează noi metode în lupta cu virusul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, bancnotele şi monedele vor trebui dezinfectate pentru ca circulaţia lor din mână în mână să nu transmită virusul. Este o măsură care va ajuta la oprirea epidemiei spun autorităţile. 

Cum pot fi curăţaţi banii? Folosirea luminii ultraviolete elimină agenţii patogeni de pe suprafaţa obiectelor, fiind folosită inclusiv în spitale. Un studiu realizat în New York pe bancnote de 1 dolar arătau faptul că acestea conţineau 397 de specii de bacterii pe suprafaţa lor. În plus, banca centrală a Chinei ia în calcul punerea în circulaţie de noi bancnote şi scoaterea din circulaţie a celor vechi.

Totuşi, chinezii sunt îngrijoraţi de efectele epidemiei asupra economiei, preşedintele Xi Jinping avertizând asupra faptului că măsurile care s-au luat au încetinit economia Chinei.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: