China a condamnat puternic Marea Britanie pentru traversarea Strâmtorii Taiwan de către o navă de război

China a condamnat puternic Marea Britanie pentru traversarea Strâmtorii Taiwan de către o navă de război

Foto Shutterstock

China a condamnat puternic Marea Britanie, luni, pentru traversarea Strâmtorii Taiwan de către o navă de război britanică, afirmând că este un comportament care ”are intenţii rele” şi că armata chineză a urmărit nava şi a avertizat-o, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

O postare pe contul de Twitter a navei britanice a afirmat că HMS Richmond a trecut prin strâmtoare în drum spre Vietnam. Nava a fost desfăşurată în Marea Chinei de Est în timp ce participa la operaţiunile de aplicare a sancţiunilor Naţiunilor Unite împotriva Coreii de Nord.
 
China susţine că Taiwanul este teritoriul său şi a intensificat presiunile militare şi politice pentru a încerca să oblige insula condusă democratic să accepte suveranitatea chineză.
 
În timp ce navele militare americane trec prin strâmtoare aproape lunar, în pofida opoziţiei chineze, aliaţii SUS au fost ăn general reticenţi să îi urmeze exemplul.
 
Comandamentul Teatrului Estic al Armatei de Eliberare a Poporului a afirmat că a organizat forţe aeriene şi navale pentru a urmări şi avertiza nava Richmond.
 
"Acest tip de comportament are intenţii rele şi dăunează păcii  şi stabilităţii în Strâmtoarea Taiwan. Forţele de Comandă ale Teatrului menţin întotdeauna un nivel ridicat de alertă şi combat cu hotărâre toate ameninţările şi provocările”, potrivit comandamentului.
 
Relaţiile dintre Beijing şi Londra erau deja tensionate din cauza unei liste lungi de probleme, de la comerţ la drepturile omului.
 
La Taipei, ministrul Apărării, Chiu Kuo-cheng, nu a comentat direct, întrebat fiind de nava de război britanică, afirmând că nu cunoaşte ce misiuni desfăşoare navele străine în Strâmtoarea Taiwan.
 
China şi-a intensificat exerciţiile în jurul Taiwanului şi efectuează aproape zilnic zboruri militare în sud-vestul zonei de apărare aeriană a Taiwanului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările