Ţara care şi-a vaccinat 93% din populaţia adultă în două săptămâni. Campania de vaccinare, amânată aproape trei luni conform astrologiei budiste

Ţara care şi-a vaccinat 93% din populaţia adultă în două săptămâni. Campania de vaccinare, amânată aproape trei luni conform astrologiei budiste

Bhutan / FOTO Wiki Commons

În timp ce ţări recunoscute pentru eficienţa campaniei de vaccinare, precum Israel ori Statele Unite, au avut nevoie de luni întregi pentru a atinge punctul în care se află acum în lupta împotriva pandemiei, Bhutanul aproape a terminat întregul efort de vaccinare al populaţiei la doar 16 zile după ce a început.

Ştiri pe aceeaşi temă

Micul regat din Munţii Himalaya şi-a vaccinat aproape 93% din populaţie în cadrul campaniei începute pe 27 martie. Per total, Bhutanul a vaccinat 62% din populaţia totală de aproximativ 800.000 de oameni, conform AP News.
 
În consecinţă, Bhutanul ocupă poziţia secundă într-un top al ţărilor cu cel mai mare procent de cetăţeni vaccinaţi, situându-se doar în urma statului Seychelles, unde au fost vaccinaţi 66% dintre cei aproape 100.000 de locuitori.
 
Regatul a primit primele 150.000 de doze de vaccin produs de AstraZeneca în ianuarie, donate de către India, dar începerea campaniei de vaccinarea a fost amânată până la sfârşitul lui martie pentru a coincide cu datele importante din astrologia budistă.
 
Prima doză a fost administrată de către o femeie născută în Anul Maimuţei unei alte femei născute în acelaşi an, întreaga ceremonie fiind acompaniată de către rugăciuni budiste.
 
„Fie ca acest mic pas al meu de astăzi să ne ajute pe toţi să depăşim această boală”, a declarat beneficiara inoculării, Ninda Dema, în vârstă de 30 de ani, citată de ziarul naţional Kuensel.
 
Ministerul Sănătăţii din Bhutan a transmis că încă sunt oferite vaccinuri celor care n-au putut participa în timpul campaniei de vaccinare şi că regatul are un număr suficient de doze pentru a-şi inocula întreaga populaţie. Bhutanul a înregistrat 910 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi un singur deces cauzat de COVID-19 de la începutul pandemiei. Oficialii regatului au impus o carantină de 21 de zile pentru oricine ajunge pe teritoriul ţării şi au păstrat toate şcolile deschise.
 
Bhutanul este ultimul regat budist din Munţii Himalaya, trecând în ultimele două decenii de la o monarhie absolută la un regim monarhic constituţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările