„X Factor“, de la ultimele audiţii la prima ediţie a „Scaunelor“: zimbri, previziuni astrale şi eliminări neaşteptate

„X Factor“, de la ultimele audiţii la prima ediţie a „Scaunelor“: zimbri, previziuni astrale şi eliminări neaşteptate

O concurentă a show-ului i-a ghicit în palmă Deliei FOTO Antena 1

Show-ul „X Factor“ a încheiat etapa audiţiilor cu zimbri, previziuni astrale şi o confruntare verbală între Brenciu şi un concurent. În etapa Scaunelor, acelaşi Brenciu, de data aceasta, în poziţia de mentor, a făcut eliminări neaşteptate şi a completat temporar cele şase scaune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul concurent din această seară a fost Ionuţ Cătălin Morar, supranumit „Zimbrul“. Încă de la auzul poreclei bărbatului, membrii juriului au început început să facă glume. „Dar zimbrii nu erau pe cale de dispariţie?“, a întrebat Delia. „Ba da“, i-a răspuns Ştefan. Dar a rămas el.“

Zimbrul a cântat piesa „How You Remind Me“ de la Nickelback. Cu toate acestea, interpretarea acestuia nu i-a convins pe cei din juriu, fiecare dintre ei reproşându-i lipsa mişcării scenice. Concurentul nu a mers în etapa următoare, dar a reuşit să îi stârnească amintiri lui Bănică.

„Filmam la Haţeg, am vrut să par un fel de «braveheart» şi i-am spus colegei cu care filmam «Fii atentă, mă duc la zimbri». Săracii erau închişi într-un ţarc, dar m-am dus, m-am urcat pe gard şi... mi s-au agăţat pantalonii de gard. Zimbrul parcă a făcut «Mânca-l-ar tata pe el!». Nu vrei să ştii cum am plecat de acolo. De atunci n-am mai văzut zimbri!”, a povestit Ştefan, spre deliciul publicului.


Membrii juriului nu au fost mulţumiţi de prezenţa scenică a „Zimbrului“ FOTO Antena 1

Printre curajoşii care s-au prezentat în faţa juriului a fost şi Marcela (46 de ani), o concurentă venită tocmai din Arad. Odată ajunsă pe scenă, femeia le-a mărturisit celor trei membri ai juriului că e pasionată de astrologie şi că a făcut previziuni astrale bazându-se pe zodiile acestora.

Una dintre cele mai amuzante prognoze a fost aceea în care concurenta i-a spus lui Ştefan că balanţele (Bănică este în zodia balanţă - n.r.) vor plăti pentru toate greşelile din ultimii nouă ani. Declaraţia femeii a stârnit o reacţie cel puţin ilară a rock star-ului: „Doamne, spune-mi ce-am greşit!“

Previziunile nu s-au oprit nici pentru ceilalţi membri ai juriului. Despre Horia, doamna Marcela a spus că este sponsorul zodiacului, ceea ce a stârnit disperarea lui Brenciu, care nu îşi dorea ca această informaţie să fie făcută publică. 

Delia a fost şi ea curioasă şi a rugat-o pe femeie să îi citească în palmă, ceea ce l-a provocat pe Brenciu să îşi exerseze talentele în chiromanţie (procedeu prin care se poate ghici caracterul sau destinul cuiva pe baza interpretării liniilor din palmă - n.r. ), spunându-i cântăreţei ce vede: „Wow, şase copii?“, a exclamat acesta. 

Marcela le-a făcut previziuni astrale membrilor juriului FOTO Antena 1

Vlad Simon a venit să câştige concursul pentru a-i oferi o viaţă mai bună băieţelului lui nou-născut şi a încercat să îi impresioneze pe membrii juriului cu melodia „Hallelujah I Love Her So“ a lui Ray Charles.

„Mi-ai dat senzaţia de un pic sictir aşa în tine“, a comentat Delia prestaţia bărbatului. „Problema e să te gândeşti la ce spun“, a continuat Bănică. „Ray Charles făcea mai mult show decât tine fiind orb şi stând pe un scaun.“

Totuşi, Vlad a primit acceptul juriului şi a mers mai departe în concurs.

Vlad Simon a interpretat melodia „Hallelujah I Love Her So“ a lui Ray Charles FOTO Antena 1

Următorul moment din cadrul show-ului „X Factor“ a fost unul mai tensionat. Cosmin Gabor a venit tocmai din Cluj pentru a le demonstra membrilor juriului cât este de talentat. De altfel, acesta şi-a recunoscut pasiunea pentru muzică, Cosmin lucrând ca MC într-un bar de karaoke.

După ce bărbatul a interpretat piesa „De-ar fi să vii“ a Mihaelei Runceanu, criticile din partea juriului au început să curgă. Horia a vrut să îi dea un sfat constructiv concurentului, gest interpretat greşit de acesta din urmă. De aici şi până la o discuţie în contradictoriu nu a mai fost decât un pas.

„Dacă dumneavoastră reuşiţi să faceţi o interpretare cel puţin la fel de frumoasă pe cât am făcut-o eu, atunci sunt de acord, a început Cosmin Gabor. „Ai făcut o acuzaţie care nu îşi are rostul. Am cântat ceea ce am simţit că trebuie cântat“, a continuat acesta.

„Dintre colegii mei, eu ţi-am dat un sfat şi tu mă cerţi pe mine?“, a replicat Horia.

Schimbul de replici a continuat până când Brenciu, simţindu-se depăşit, a părăsit sala. „Nu o să depăşeşti niciodată nivelul de karaoke“, a încheiat show man-ul. 

Cosmin l-a determinat pe Brenciu să părăsească masa juriului FOTO Antena 1

Pavel Denesiun a venit direct din pasajul de la Chişinău pe scena „X Facto“r. Acesta cântă în fiecare zi în subteran şi a mărturisit că este foarte apreciat pentru ceea ce face, mai ales de fete. De altfel, acesta s-a şi îndrăgostit în această manieră, de o fată care i-a lăsat bani şi care i-a adus o cafea, dar pe care nu a mai văzut-o niciodată.

Cu melodia „As Long As You Love Me“ a lui Justin Biebier, Pavel a ridicat publicul în picioare. „Ai lipici“, şi-a început Delia pledoaria. „Pavel, ai suferit recent din dragoste, se vede. Dar acum ai cântat pentru mine, nu?“

Horia: „Anul viitor când vin în Republica Moldova, trec prin pasaj. Dacă tu cânţi aşa în pasaj, înseamnă că e concert acolo.“

„Nu mai vreau să cânţi în pasaj“, a urmat Bănică. „Vreau să cânţi la X Factor“, a încheiat acesta, trecându-l pe tânăr în etapa următoare.

Pavel a venit direct din pasaj pe scena de la „X Factor“ FOTO Antena 1

Ultima concurentă a audiţiilor „X Factor“ 2014 a fost Cătălina Rad. Aceasta a repetat atât de mult pentru acest concurs, încât vecinii ei au chemat poliţia.

Cu piesa „Soulmate“ de la Natasha Bedingfield, Cătălina nu l-a convins pe Ştefan Bănică, însă Delia şi Horia Brenciu au hotărât că audiţiile nu se pot încheia decât cu „Da!“.

Cătălina Rad a fost ultima concurentă din etapa audiţiilor FOTO Antena 1

Cei trei mentori i-au ales pe cei care vor forma grupele de la ediţia de anul acesta. În altă ordine de idei, şi ei, la rândul lor, au aflat ce categorie de grup le revine. Horia Brenciu a primit grupa 14-20 de ani, Ştefan Bănică grupa de peste 20 de ani, iar Deliei i-au revenit grupurile, categoria de concurenţi de care cântăreaţa se temea cel mai tare.

Deliei i-au picat grupurile, exact cum se temea FOTO Antena 1

„X Factor“ a intrat în următoarea etapă: Scaunele. În etapa Scaunelor, concurenţii din fiecare categorie vor interpreta câte o piesă în faţa juriului şi a publicului, acompaniaţi doar de un pian, urmând ca mentorul să fie cel care decide dacă aceştia vor fi sau nu aşezaţi pe unul dintre cele şase scaune albe din fiecare categorie. Aşezarea pe scaun înseamnă salvarea acelui concurent, însă decizia îi va aparţine în totalitate antrenorului, acesta având dreptul de a ridica oricând un concurent pentru a-i oferi locul altuia.

Scaunele şi-au aşteptat concurenţii FOTO Antena 1

Cristian Goaie a fost primul concurentul care a deschis etapa Scaunelor. Acesta a interpretat piesa „Feeling Good, a lui Michael Buble. „Mie mi-a plăcut foarte tare ce ai făcut astăzi şi cred că nu-ul meu (din etapa audiţiilor – n.r.) a fost un şut ca să mergi înainte.“

„Eşti primul concurent din România aflat în această conjuctură“, a continuat mentorul Horia. „De aceea îţi spun, dragul meu, bine ai venit în echipa de şase, du-te şi stai jos.“

Diana Căldăraru, următoarea candidată pentru unul din scaune, a cântat melodia „Yesterday“ de la Beatles. La momentul deciziei, Horia le-a dat emoţii tuturor prin cuvintele sale : „Ştii că vor urma etape şi mai dure şi mă gândesc că eşti prea tânără. E o responsabilitate foarte mare pentru un copil ca tine, de aceea decizia mea este următoarea : Diana, îţi ofer un scaun în echipa mea.“

Diana l-a impresionat pe Ştefan FOTO Antena 1

Următorul a fost Sergiu Vonvea, cu piesa „I Cant Stop Loving You“ a lui Phil Collins. „Mi-a plăcut atacul, nu trebuie să renunţi niciodată la treaba asta, atâta timp cât ai credinţă în ceea ce faci“, l-a sfătuit Ştefan.

„Sergiu, eşti talentat“, a început mentorul Horia. „La audiţii ţi-am dat nu, dar soarta ţi se schimbă, ai un DA ! acum.“

Sorina Rostaş, concurenta care l-a făcut pe Horia să plângă în audiţii, a reuşit să îşi facă mentorul să lăcrimeze din nou. „E frumos să plângi, dar mai frumos e să plângi de bucurie“, a declarat Ştefan.

Îmi place că ai aura asta a ta, eşti naturală“, a continuat Delia. Fără  a sta prea mult pe gânduri, Brenciu a trimis-o pe Sorina pe unul din cele şase scaune.

Între Sorina şi mentorul ei exista o conexiune încă din audiţii FOTO Antena 1

Şi Nicholas Sealey a reuşit să îl convingă îşi convingă mentorul că merită să stea pe unul dintre scaune, prin reinterpretarea sa a piesei „Unchained Melody“ de la Righterous Brothers.

Miruna Buză, fata care a reuşit să o lase pe Delia cu gura căscată în audiţii, folosindu-se numai de acutele sale, a cântat melodia „Skinny Love“ de la Birdy. Cu toate că Miruna a reuşit să îi cucerească pe toţi cu notele înalte pe care le-a atins, mentorul ei nu a fost impresionat.

„Ne-ai impresionat pe toţi trei din prima audiţie şi mă gândeam că astăzi mă surprinzi cu altceva. Cu toată părerea de rău, trebuie să pleci acasă“, a încheiat Horia.

Eliminarea Mirunei a fost o decizie neaşteptată FOTO Antena 1

Monica Sannino, tânăra de 20 de ani care a impresionat prin povestea ei emoţionantă de viaţă, dar şi prin abilităţile vocale, a reuşit să îi ridice pe toţi cei prezenţi în picioare. 

„În acest spectacol nu contează povestea ta de viaţă pentru că îmi place vocea ta, îmi place totul la tine. Bine ai venit în echipa mea, Monica“, a concluzinat mentorul Brenciu.

Monica Sannino a impresionat prin voce, nu numai prin povestea de viaţă FOTO Antena 1

Ultima din această seară a fost Sabina Stroe. Cu piesa „Aint No Sunshine“, fata a reuşit să dea peste cap clasamentul celor şase scaune, care erau deja ocupate. După ce s-a hotărât că o vrea în echipa sa, Horia a fost nevoit să elibereze un scaun. Concurentul sacrificat a fost Sergiu Vonvea.

Cei şase concurenţi care ocupă momentan scaunele din echipa lui Brenciu FOTO Antena 1

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările