Ce salariu are Ionuţ Cristache la TVR. Clauze contractului cu televiziunea publică, dezvăluite în presă

Ce salariu are Ionuţ Cristache la TVR. Clauze contractului cu televiziunea publică, dezvăluite în presă

Realizatorul Ionuţ Cristache a fost scos din prime-time la TVR. Imagine: captura video

Realizatorul Ionuţ Cristache se află în plin scandal cu noua conducere a TVR, după ce emisiunea pe care o moderează, „România9”, a fost mutată de la ora 21:00 la ora 17:00. Cristache a dat în judecată TVR, dar Judecătoria Sectorului 1 i-a respins cererea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emisiunea „România9” a fost mutată din prime-time pe un alt tronson orar, de la 17:00. Decizia a aparţinut noii conduceri a postului public, care a aprobat noua grilă a TVR.

Supărat pe conducerea TVR, realizatorul a decis să dea în judecată televiziunea naţională.

Pe 23 iunie, Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea pe fond, ca neîntemeiată.

Unul dintre argumentele reţinute de instanţă fiind că ora difuzării emisiunii nu este prevăzută în contract.

Libertatea a intrat în posesia contractului pe care jurnalistul îl are cu postul public şi publică clauzele din cele şase pagini ale documentului.

Conform punctului 3.3 din contract, „dacă la sfârşitul anului 2021, audienţa lunară a emisiunii vizată de prezentul contract este îndeplinită, contractul se prelungeşte pentru încă şase luni prin act adiţional. Dacă targetul audienţei stabilit în prezentul contract nu este îndeplinit, contractul se renegociază”.

Contractul lui Ionuţ Cristache cu TVR

Contractul precizează şi suma cu care este renumerat jurnalistul: 44.700 de lei brut lunar. La un calcul simplu, suma brută pe care Cristache o încasează anual este de 536.400 de lei, undeva la 110.000 de euro. Fiind vorba de un contract pe drepturi de autor, conform informaţiilor Libertatea, netul nu este foarte diferit, uşor peste 41.000 de lei pe lună.

Contact de Libertatea, Ionuţ Cristache a refuzat să facă comentarii pe marginea contractului, clauzelor din el şi situaţiei în care se află în acest moment: „Îmi cer scuze, dar nu vreau să comentez absolut nimic. Nu vreau să fac niciun fel de declaraţie. Sunt destul de vizat în această perioadă, aşa că cea mai bună decizie este tăcerea. Vă mulţumesc pentru înţelegere”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările