HBO pregăteşte o coproducţie româno-germană, produsă de Cristian Mungiu: ce subiect tratează serialul filmat la Timişoara, Bucureşti şi Frankfurt

HBO pregăteşte o coproducţie româno-germană, produsă de Cristian Mungiu: ce subiect tratează serialul filmat la Timişoara, Bucureşti şi Frankfurt

„Hackerville“ este un thriller despre o reţea de hackeri români care atacă cibernetic una dintre cele mai mari bănci din Germania FOTO HBO

HBO Europe realizează prima coproducţie internaţională, „Hackerville“, un thriller cu scenariu original, în şase părţi, despre o reţea de hackeri şi cei aflaţi pe urmele lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Hackerville“, un thriller de investigaţie ce are în centru lumea cibernetică, acţiunile, dar şi consecinţele profunde şi foarte reale ale jocurilor din acest univers, este o producţie originală HBO Europe, coprodusă de TNT Serie, creată de Ralph Martin şi Joerg Winger (UFA Fiction) şi produsă de Cristian Mungiu şi Tudor Reu prin Mobra Films. 

Episoadele vor fi regizate de Igor Cobileanski („Umbre“) şi Anca Miruna Lăzărescu („La drum cu tata“). Scenariştii serialului sunt Laurenţiu Rusescu, Daniel Sandu, Ralph Martin şi Steve Bailie.

Producători executivi sunt Joerg Winger („Deutschland 83/86“) pentru UFA Fiction şi Johnathan Young („Valea Mută“) pentru HBO Europe. Alina David şi Silvia Popescu sunt producătoare pentru HBO Europe.

Hackerville se va filma în Timişoara, Bucureşti şi Frankfurt, din primăvara lui 2018 şi va avea premiera în România la HBO şi HBO GO în toamnă.  

HBO Europe va lansa Hackerville în teritoriile sale din Europa Centrală, Nordic şi Spania. TNT Serie va difuza serialul în Germania, Austria şi Elveţia. 

„Hackerville e o poveste alertă, actuală şi extrem de captivantă, despre una dintre cele mai mari ameninţări ale lumii actuale. Suntem încântaţi de acest prim parteneriat cu TNT Serie, dar şi de colaborarea cu Joerg Winger de la UFA Fiction şi cu Mobra Films - împreună vom da viaţă acestui serial şi lumilor sale atât de contrastante“, a spus Antony Root, EVP, Original Programming and Production HBO Europe.

Sinopsis

Un atac cibernetic, ai cărui responsabili par a fi o reţea de hackeri din România, afectează una dintre cele mai mari bănci din Germania. Lisa Metz, expertă în criminalitate informatică în Frankfurt, preia ancheta în Timişoara, oraşul în care s-a născut. Lisa ajunge să se confrunte cu secrete incomode din trecutul familiei sale. Între timp, ancheta lui Adam Sandor, poliţistul român care se ocupă de caz, este dată peste cap de sosirea Lisei. Investigaţia îi duce pe cei doi, Lisa şi Adam, pe urmele unui hacker genial, cunoscut ca Dark Mole. Neîncrederea iniţială din acest trio se transformă treptat într-o relaţie de interdependenţă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările