Trăistariu s-a înscris iar la Eurovision România: „Sper să nu fie prietenii. Am fost şi eu în juriu şi primeam telefoane“

Trăistariu s-a înscris iar la Eurovision România: „Sper să nu fie prietenii. Am fost şi eu în juriu şi primeam telefoane“

Mihai Trăistariu FOTO TVR

Mihai Trăistariu (39 de ani) a dezvăluit pentru „Adevărul“ că s-a înscris şi de această dată la Selecţia Naţională Eurovision şi afirmă că are încredere în piesa lui, însă mărturiseşte şi că este conştient că selecţia va fi una „la sânge“, având în vedere numărul mare de concurenţi înscrişi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artişti consacraţi sau debutanţi, din România şi din străinătate, s-au înscris la Eurovision România 2019, numărul de piese fiind 126, cu 70% mai mare decât cel înregistrat la ediţia precendentă.
 
Printre ei se numără şi Mihai Trăistariu, un „veteran“ al Eurovisionului şi unul dintre artiştii români care au reuşit cea mai bună clasare în concurs - locul patru în anul 2010, cu piesa „Tornerò“.
 
Artistul s-a înscris şi la ediţia din acest an, deşi după eşecul din 2018 a declarat că nu-şi mai doreşte să concureze pentru România şi, mai degrabă, s-ar înscrie în Selecţia Naţională din Moldova sau chiar din Malta. 
 
Astfel, aceasta este a zecea participare a cântăreţului la Selecţia Naţională. Contactat de Adevărul, Trăistariu a mărturisit despre decizia de a-şi încerca norocul şi în acest an:
    
„Da, m-am înscris, dar rezultatele încă nu s-au dat. În fiecare an, după ce pierd, deşi ştiu să pierd, sunt trist o zi, iar dacă mă întreabă cineva ce fac eu zic «gata, nu mai merg pentru România! Mă duc în Moldova, mă duc în Malta sau în altă ţară». Asta e declaraţia mea de a doua zi. A treia zi mă calmez. Supărarea probabil îşi spune cuvântul şi tot timpul declar că n-aş mai concura pentru România. Într-adevăr, am aşa în mintea mea cumva că juriile româneşti nu mă mai vor acolo, că vor să-i mai lase şi pe cei tineri, e posibil şi asta. Publicul poate se gândeşte că am mai fost o dată şi «ce să caut a doua oară?», şi asta poate fi. Deşi Paula Seling a fost de două ori, deci se poate. Acum, nu ştiu, eu încerc până mă trimit din nou (râde). Se duc unii şi de trei ori, îi trimite ţara, deci se poate. Dar trebuie să ai piesă bună, totul ţine de melodie. Dacă melodia e bombă... n-are de ce să nu te trimită ţara ta“.
 
Artistul a declarat, în plus, că are încredere în piesa înscrisă, dar este conştient de faptul că selecţia va fi una „la sânge“, având în vedere că s-au înscris peste 120 de cântăreţi. Cu toate astea, mai spune Trăistariu, speră ca alegerile membrilor juriului să fie unele corecte, fără să se ţină cont de „pile şi prietenii“. 
 
„Am piesă bună anul acesta. Numai că e destul de greu, am văzut că s-au înscris 126 de persoane anul acesta, ca niciodată, şi sunt doar 24 de locuri. Deci, trebuie să se aleagă la sânge, nu ştiu cum vor alege. Sper să nu fie prietenii. Că am fost şi eu de două ori în juriul naţional, în urmă cu vreo nouă ani, şi recunosc că am primit telefoane şi nu am ţinut cont de ele, că eu sunt foarte corect şi de aceea am curaj să zic. Am primit telefoane de la compozitori. «Vezi că am şi eu o piesă, am şi eu pe cineva» şi-mi dau seama cum se poartă. Vorbesc despre etapa de preselecţii, atunci am primit telefoane de la colegi, adică pile. Şi asta zic, dacă eu am primit, de ce nu ar primi şi alţii? Sunt convins că se primesc intervenţii şi telefoane. Dacă se întâmplă asta... e clar. Să vedem“, a conchis cântăreţul. 
 
Cel mai fidel concurent Eurovision România, Mihai Trăistariu, a terminat pe locul şapte la Selecţia Naţională de anul trecut, piesa „Heaven“ strângând doar 1.165 de voturi, lucru de care cântăreţul s-a declarat dezamăgit. 
 
Printre cele 126 de melodii se numără şi cele interpretate de Laura Bretan, cunoscută pentru participările la emisiunile de talente din România şi SUA, de Stelian Ciuciuc, care a participat în 2015 la „X Factor“, de Teodora Dinu, Xandra şi de Leticia, care s-au mai înscris şi în trecut în concursul de muzică. 
 
TVR urmează să anunţe semifinaliştii Selecţiei Naţionale 2019 joi, 20 decembrie, iar aceştia nu vor fi mai mulţi de 24. Spre deosebire de anul trecut, când au existat cinci semifinale şi o finală, în 2019 vor avea loc doar două semifinale în două oraşe din ţară şi se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, iar marea finală Eurovision România 2019 va avea loc la Bucureşti. 
 
În premieră, Selecţia Naţională va avea un juriu naţional pentru semifinale şi unul internaţional pentru finala competiţiei. O altă noutate a ediţiei din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision 2019. În fiecare semifinală, juriul naţional va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii câte una. În urma jurizării şi televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecţiei Naţionale, reprezentantul României va fi decis de juriul internaţional şi telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.
 
În calitate de organizator, TVR îşi rezervă opţiunea de a oferi câte un wild card  în fiecare etapă a Selecţiei, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau, după caz, prin televot.  
  
Sub sloganul „Dare to dream“, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, după ce ediţia precedentă a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy“. Eurovision 2019 va avea  semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările