De ce s-a destrămat trupa The Beatles

De ce s-a destrămat trupa The Beatles

Yoko Ono, văduva fostului Beatles John Lennon, vorbeşte despre adevăratul motiv al destrămării trupei, într-un interviu recent, acordat revistei „Rolling Stone“. Acuzată mult timp că ea ar fi fost motivul pentru care muzicienii s-au separat, Yoko Ono arată îl indică acum pe Paul McCartney.

Spice Girls, împreună înainte de Crăciun

Spice Girls, împreună înainte de Crăciun

Cele cinci cântăreţe care au format grupul Spice Girls au demonstrat încă o dată că sunt bune prietene, chiar dacă fiecare are acum propriul ei drum în cariera artistică. Înainte de Crăciun, Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton şi Victoria Beckham s-au reunit pentru o cină festivă.

VIDEO Topul colindelor de Crăciun

VIDEO Topul
colindelor de Crăciun

Crăciunul este o sărbătoare a simţurilor, iar muzica – un ingredient principal. În ton cu atmosfera sfântă, am alcătuit playlistul colindelor internaţionale inspirate de eveniment, unele dintre ele vechi de aproape 80 de ani.

FOTO VIDEO Hitul „The Girl From Ipanema“ a împlinit 50 de ani. Povestea fetei care a inspirat melodia

FOTO VIDEO Hitul „The Girl From Ipanema“ a împlinit 50 de ani. Povestea fetei care a inspirat melodia

Crăciunul fără zăpadă, obraji roşii şi săniuţe nu ar avea farmec pentru multă lume. Sunt totuşi mulţi şi cei care preferă o atmosferă exotică pentru această sărbătoare. Şi ce ar fi mai exotic decât o plajă din Brazilia? Celebra piesă „The Girl From Ipanema“, care a împlinit anul acesta jumătate de secol de când a fost compusă, a fost inspirată de o fată reală de pe plaja Ipanema din Rio de Janeiro.

Să analizezi 50 de ani de muzică, să explici rolul unei trupe care reprezintă tot ce poate fi mai bun, mai tehnic, mai estetic şi mai masiv în muzica secolului XX, cu o extensie foarte influentă în secolul XXI, să încerci să povesteşti drumul de la prima apariţie la primul album apoi întregul catalog atins de geniu, ar însemna sute de pagini consistente, scrise după sute de ore de documentare şi audiţii.

luna trecuta · comentarii (1)

La prima vedere, cântăreţii sunt (doar?) nişte oameni frumos îmbrăcaţi (uneori ciudat îmbrăcaţi) care se distrează toată ziua şi au parte de (prea multă) atenţie. „Ce-o fi greu în a cânta pe scenă?“, se întreabă unii. „Ce legătură au Andre şi Şatra Benz şi Voltaj cu antreprenoriatul?“, se miră alţii.

acum 1 an · comentarii (4)

Fiecare lecţie în viaţă ne este dată în funcţie de ceea ce avem ascuns adânc în noi. Dumnezeu lucrează cu materialul clientului, or, dacă acesta este catifea, o jachetă iese într-un fel, dacă e din tafta, alt fel, dacă e mătase, alt fel, iar dacă este din pânză de sac, într-un cu totul şi cu totul alt fel. Am avut şansa să cunosc de-a lungul timpului, graţie profesiei, oameni şi Oameni, artişti şi Artişti.

acum 1 an · comentarii (1)

Weekend-ul trecut a avut loc a şasea ediţie a festivalului de muzică jazz din Paloznak, Ungaria. Locaţia perfectă pe malul lacului Balaton şi artiştii de renume au făcut ca să mă întorc a doua oară cu zâmbetul pe buze de la acest festival. Este un festival micuţ, intim, cochet, cu mâncare foarte bună şi un vin alb excelent din zona lacului. Muzica este doar un plus care te aduce mai aproape de starea ideală.

acum 1 an · comentarii (0)

De vreo două decenii încoace pop-ul deţine titlul pentru „Cel mai inovator gen muzical”. Muzica electronică nu stă nici ea degeaba – doar anul acesta a adus primul premiu Grammy grupului dance The Chainsmokers (băieţii ăia care-ţi suprasaturează urechile cu muzica lor de fiecare dată când deschizi radioul). Iar hip-hop-ul este mai cameleonic ca niciodată!

acum 1 an · comentarii (0)

Un concurs de muzică aduce în actualitate dimensiunile conflictului dintre Europa democratică şi Rusia. Şi deşi nu s-ar putea compara cu Jocurile Olimpice, Eurovision Song Contest ar putea produce efecte urâte şi de durată pentru toţi iubitorii de pace. Un boicot rusesc ar fi o soluţie cu două tăişuri.

acum 2 ani · comentarii (48)

Era de aşteptat ca mulţi români să nu fie de acord cu piesa „Yodel It!“, care va reprezenta România în finala Eurovision 2017 din Kiev. Totuşi, reacţiile unora sunt de-a dreptul aberante. Ei vorbesc despre trădarea „identităţii naţionale“ deoarece piesa „Yodel It“ ar conţine elemente specifice altor naţiuni şi nu celei române. Calm down! E Eurovision şi nu „Pasărea Măiastră“ sau „Cântarea României“!

acum 2 ani · comentarii (15)

Cu cine mergem la Kiev? Ne pasă? Să ne pese! Dacă iţi pasă, votează! Este sloganul valabil pentru alegerile politice. Şi ar trebui să fie şi pentru chestii mai puţin importante, cum ar fi concursul Eurovision! Nu vreau să bagatelizez valoarea votului politic sau să pun un semn de egalitate între acesta şi votul dat la un concurs de muzică, doar vreau să vă sugerez că şi acesta din urmă contează pentru imaginea României!

acum 2 ani · comentarii (1)
Postari Recente