VIDEO Interviu cu rapperul DOC: „Lumea chiar are nevoie de căldură mai degrabă decât de a arăta cu degetul plin de ură către cineva“

VIDEO Interviu cu rapperul DOC: „Lumea chiar are nevoie de căldură mai degrabă decât de a arăta cu degetul plin de ură către cineva“

Vlad Munteanu se pregăteşte să scrie o carte. Afară e o zi decentă de ianuarie, fără precipitaţii. Din studio, prin toată izolaţia fonică, răsună până la noi un instrumental născut probabil în vreun ghetou american. Fesul roşu nu-i dispare de pe cap nici un moment, accesoriu indispensabil. La 32 de ani, încă i se mai pare amuzant să-şi asorteze căciula la ceas.

Jazzmanul Kőrössy a murit

Jazzmanul Kőrössy a murit

Jazzmanul János Kőrössy de origine maghiară, cetăţean român născut la Cluj, a murit, la vârsta de 87 de ani. „Cel mai autentic pianist de jazz european”, după cum l-a apreciat criticul american de jazz Willis Connover, s-a stins luni seară.

VIDEO Inna l-a plagiat pe Pitbull?

VIDEO Inna l-a plagiat pe Pitbull?

Cea mai în vogă artistă din România şi-a lansat de curând videoclipul de la „More Than Friends“, o piesă cu ritmuri latino. Spre surprinderea admiratorilor, criticii nu au primit melodia cu braţele deschise şi au acuzat-o pe româncă de plagiat.

Refrenele mileniului trei, compoziţii de doi lei

Refrenele
mileniului trei, compoziţii de doi lei

PUERIL Melodiile „cu lipici“ cuceresc rapid planeta, în special prin intermediul internetului. După „Gangnam Style“, apar noi virale precum „Pulcino Pio“, „One Pound Fish“ sau „Binidităt“. Secretul succesului: ele sunt ca nişte cântece pentru copii, uşor de reţinut, dar supraprodus muzical.

La prima vedere, cântăreţii sunt (doar?) nişte oameni frumos îmbrăcaţi (uneori ciudat îmbrăcaţi) care se distrează toată ziua şi au parte de (prea multă) atenţie. „Ce-o fi greu în a cânta pe scenă?“, se întreabă unii. „Ce legătură au Andre şi Şatra Benz şi Voltaj cu antreprenoriatul?“, se miră alţii.

acum 11 luni · comentarii (4)

Fiecare lecţie în viaţă ne este dată în funcţie de ceea ce avem ascuns adânc în noi. Dumnezeu lucrează cu materialul clientului, or, dacă acesta este catifea, o jachetă iese într-un fel, dacă e din tafta, alt fel, dacă e mătase, alt fel, iar dacă este din pânză de sac, într-un cu totul şi cu totul alt fel. Am avut şansa să cunosc de-a lungul timpului, graţie profesiei, oameni şi Oameni, artişti şi Artişti.

acum 12 luni · comentarii (1)

Weekend-ul trecut a avut loc a şasea ediţie a festivalului de muzică jazz din Paloznak, Ungaria. Locaţia perfectă pe malul lacului Balaton şi artiştii de renume au făcut ca să mă întorc a doua oară cu zâmbetul pe buze de la acest festival. Este un festival micuţ, intim, cochet, cu mâncare foarte bună şi un vin alb excelent din zona lacului. Muzica este doar un plus care te aduce mai aproape de starea ideală.

acum 1 an · comentarii (0)

De vreo două decenii încoace pop-ul deţine titlul pentru „Cel mai inovator gen muzical”. Muzica electronică nu stă nici ea degeaba – doar anul acesta a adus primul premiu Grammy grupului dance The Chainsmokers (băieţii ăia care-ţi suprasaturează urechile cu muzica lor de fiecare dată când deschizi radioul). Iar hip-hop-ul este mai cameleonic ca niciodată!

acum 1 an · comentarii (0)

Un concurs de muzică aduce în actualitate dimensiunile conflictului dintre Europa democratică şi Rusia. Şi deşi nu s-ar putea compara cu Jocurile Olimpice, Eurovision Song Contest ar putea produce efecte urâte şi de durată pentru toţi iubitorii de pace. Un boicot rusesc ar fi o soluţie cu două tăişuri.

acum 1 an · comentarii (48)

Era de aşteptat ca mulţi români să nu fie de acord cu piesa „Yodel It!“, care va reprezenta România în finala Eurovision 2017 din Kiev. Totuşi, reacţiile unora sunt de-a dreptul aberante. Ei vorbesc despre trădarea „identităţii naţionale“ deoarece piesa „Yodel It“ ar conţine elemente specifice altor naţiuni şi nu celei române. Calm down! E Eurovision şi nu „Pasărea Măiastră“ sau „Cântarea României“!

acum 1 an · comentarii (15)

Cu cine mergem la Kiev? Ne pasă? Să ne pese! Dacă iţi pasă, votează! Este sloganul valabil pentru alegerile politice. Şi ar trebui să fie şi pentru chestii mai puţin importante, cum ar fi concursul Eurovision! Nu vreau să bagatelizez valoarea votului politic sau să pun un semn de egalitate între acesta şi votul dat la un concurs de muzică, doar vreau să vă sugerez că şi acesta din urmă contează pentru imaginea României!

acum 1 an · comentarii (1)

Music Outdoor eXperience este primul festival cu obiectiv turistic din România, care a dezvoltat un concept inedit, un festival de muzică electronică asezonat cu o excursie de relaxare la munte, corturi, hamace, leagăne, ateliere, waterslide, biciclete, apusuri la 1000+ m altitudine, competiţii, aer curat, distracţie şi voie bună.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente