Dan Bittman şi-a anunţat retragerea de la Eurovision România 2019. Care este motivul

Dan Bittman şi-a anunţat retragerea de la Eurovision România 2019. Care este motivul

Dan Bittman FOTO Antena 1

Dan Bittman (56 de ani) a anunţat că se retrage de la Selecţia Naţională Eurovision 2019 şi a explicat care este motivul pentru care a luat această decizie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solistul trupei Holograf a anunţat, printr-un mesaj pe pagina oficială de Facebook, că a decis să se retragă de la Selecţia Naţională Eurovision 2019. Dan Bittman a explicat şi de ce a luat această decizie. 
 
„Dragii mei, vă scriu aici pentru a vă ura un An Nou fericit, cu împliniri şi sănătate, dar şi pentru a vă anunţa că, din păcate, nu pot participa la concursul Eurovision 2019 deoarece în perioada semifinalelor sunt plecat din ţară, fapt care îmi face imposibilă prezenţa în concurs“, a explicat Dan Bittman. 
 
Cântăreţul a mărturisit şi că regretă faptul că este nevoit să se retragă, însă „cel mai bine este ca ţara noastră să fie reprezentată de artişti tineri şi talentaţi“, a adăugat Bittman. 
 
„Sincer îmi pare rău deoarece ar fi fost o întoarcere după 25 de ani de la prima participare a României la Eurovision, fapt unic în istoria acestui concurs, însă sunt convins că este cel mai bine ca ţara noastră să fie reprezentată de artiştii tineri şi foarte talentaţi care ne bucură de ani buni încoace şi care trebuie susţinuţi cu toată dragostea. Vă mulţumesc pentru înţelegere“, a încheiat artistul.  
 
 
Solistul Holograf, Dan Bittman, a fost primul artist român care a ajuns pe scena mare Eurovision, în 1994, când competiţia a avut loc în Irlanda. Cântăreţul a participat cu piesa „Dincolo de nori“, dar s-a clasat pe locul 21 din 25 de participanţi, obţinând doar 14 puncte, astfel că România nu a putut participa la ediţia din 1995, fiind nevoită să mai aştepte un an.
 

Semifinaliştii Eurovision România 2019, în ordine alfabetică:

 
„Baya (Speechless)“ - M I H A I 
„Daina Letitia Moisescu & Sensibil“ - Balkan
„Dear Father“ - Laura Bretan
„Destin“ - Trooper
„Discrete“ - Xonia
„Give Up Now“ - Johnny Badulescu
„High heels on“ - Echoes
„Ielele“ - 2 Gents
„Independent“ - Xandra
„Make Me Your Man“ - TWM
„On a Sunday“ - Ester Peony
„Right Now“ - Olivier Kaye
„Rock This Way“ - Ommieh x Anakrisez 
„Skyscraper“ - Teodora Dinu
„Tears“ - Georgy
„The Call“ - Berniceya
„The Song of my Heart“ - The four
„The Way it Goes“ - Steam
„Underground“ - Vaida
„We are the Ones“ - Claudiu Mirea
„Weight of the World“ - Nicola
„Without you (Sin ti)“ - Dya & Lucian Colareza
„Your Journey“ - Aldo Blaga
 

Cine sunt membrii juriului preselecţiei Eurovision România 2019

Juriul preselecţiei Eurovision România 2019 a fost format din realizatorii de emisiuni radio Bogdan Pavlică, Felix Crainicu (Radio România), Răzvan Popescu (Radio Zu), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM); Horea Ghibuţiu, jurnalist muzical - unsitedemuzica.ro; Dragoş Vulgaris, jurnalist muzical - ProFm & Chill FM, Bogdan Miu, jurnalist, realizator progame radio - DigiFM; George Balint, jurnalist - Realitatea Muzicală; Andreea Remeţan, realizator programe radio - Virgin Radio; Liana Stanciu, jurnalist TVR; şi Gabriel Scîrlet, director muzical TVR. 
 

Eurovision România 2019 va avea show-uri în Arad, Iaşi şi Bucureşti

Organizarea show-urilor Eurovision România în afara studiourilor de la Bucureşti a devenit deja o tradiţie pentru TVR, iar ediţia din acest an nu este o excepţie, cele două semifinale fiind găzduite de două oraşe din vestul şi estul ţării. 
 
Spectacolele în urma cărora vor fi decişi finaliştii Eurovision România 2019 se vor desfăşura la Arad şi Iaşi, urmând ca finala naţională să fie organizată la Bucureşti. Evenimentele vor fi transmise în direct de TVR, sub sloganul „Împlineşte visul!“.
 

Noutăţile Eurovision România 2019 

În premieră, Selecţia Naţională va avea un juriu naţional pentru semifinale şi unul internaţional, pentru finala competiţiei. O altă noutate a ediţiei din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul naţional va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării şi televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecţiei Naţionale, reprezentantul României va fi decis de juriul internaţional şi telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.
În calitate de organizator, TVR îşi rezervă opţiunea de a oferi câte un wild card  în fiecare etapă a Selecţiei, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.    
 
Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.   
Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: