Coldplay anunţă un turneu mondial sustenabil în 2022. Fanii vor alimenta cu electricitate scena, prin intermediul unei podele cinetice

Coldplay anunţă un turneu mondial sustenabil în 2022. Fanii vor alimenta cu electricitate scena, prin intermediul unei podele cinetice

FOTO: Getty Images

Trupa britanică a anunţat joi planurile unui turneu eco-friendly, în care fanii vor alimenta spectacolele folosind „podea cinetică”, anunţă AFP, preluat de France24.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solistul Chris Martin a admis, la BBC, că riscă să fie criticat de fani, având în vedere că trupa încă se deplasează cu avioane private.
 
"Oamenii care ne critică pentru acest gen de lucruri, pentru zboruri, au dreptate. Deci nu avem niciun argument împotriva acestui lucru", a spus Martin.
 
El a spus însă că trupa încă „vrea să facă turnee, să întâlnească oameni şi să se conecteze cu ei - aşa că încearcă să o facă în cel mai curat mod posibil”.
 
Turneul a fost anunţat cu o zi înainte de lansarea de vineri a noului album, „Music of the Spheres”. Acesta începe în martie 2022, în America Centrală şi de Nord, continuând cu Europa şi terminând la Rio de Janeiro, în septembrie.
 
Anunţul a venit cu o listă de „iniţiative de sustenabilitate”, inclusiv un plan de reducere a emisiilor totale la jumătate, comparativ cu ultimul turneu din 2016-17.
 
La concerte, podeaua cinetică va genera electricitate pe măsură ce fanii se mişcă.
 
„Ştii când solistul spune:„ Avem nevoie să vă vedem sărind? Când spun asta, literalmente am nevoie de tine să sari în sus şi în jos. Pentru că dacă nu, luminile se sting”, a spus Martin pentru BBC.
 
De asemenea, Coldplay va planta un copac pentru fiecare bilet vândut. Aproximativ 5,4 milioane de persoane au cumpărat bilete la ultimul lor turneu.
 
Martin a spus în 2019 că iau o pauză de la concertele în jurul lumii, pentru a găsi „un mod în care turneul nostru să fie nu numai sustenabil, ci chiar benefic, în mod activ”.
 
"Am petrecut ultimii doi ani consultându-ne cu experţi în mediu pentru a face acest turneu cât mai sustenabil posibil şi, la fel de important, pentru a valorifica potenţialul turneului de a împinge lucrurile înainte", a declarat trupa joi pe site-ul lor.
 
„Nu vom face totul corect, dar ne-am angajat să facem tot ce putem şi să împărtăşim ceea ce învăţăm”, a adăugat trupa în mesaj.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările