Cerbul de Aur 2018: ordinea de intrare în concurs a participanţilor

Cerbul de Aur 2018: ordinea de intrare în concurs a participanţilor

A fost stabilită ordinea intrării în concurs a artiştilor prin tragere la sorţi FOTO TVR

Duminică, 26 august, la Centrul Cultural Reduta din Braşov, oraşul care găzduieşte Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de intrare a finaliştilor în concursul de interpretare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul evenimentului, care a avut loc în prezenţa tuturor concurenţilor şi a reprezentanţilor organizatorilor, fiecare finalist a extras unul dintre biletele numerotate de la 1 la 18, pentru a afla cu ce număr intră în concurs. 

Astfel, joi, 30 august, în prima seară de concurs, cei 18 artişti vor intra în ordinea stabilită prin tragerea la sorţi, urmând ca, în seara următoare, ordinea să fie inversă - spre exemplu, concurentul care va cânta ultimul melodia proprie în prima seară de concurs, va interpreta în mod automat primul melodia în limba română din cea de-a două seară de concurs.
 
Ordinea de intrare în Concursul internaţional de interpetare al Festivalului Cerbul de Aur 2018 este următoarea: 
 
1 Kelly Joyce (Franţa)
2 Antonia Gigovska (Macedonia)
3 Karl William Lund (Marea Britanie)
4 Amaliya Margaryan (Armenia)
5 Ovidiu Anton (România)
6 Tiziana Camelin (Italia)
7 John Karayiannis (Cipru)
8 Inis Neziri (Albania)
9 Basti (San Marino)
10 Olivier Kaye (Belgia)
11 Omer Netzer (Israel)
12 Lidia Isac (Republica Moldova)
13 Jorge Gonzalez (Spania)
14 Damiano Borgi (Italia)
15 Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
16 Dora Gaitanovici (România)
17 Dinaya (Kazakhstan)
18 Raluca Blejuşcă (România)
   
Publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii TVR îi vor urmări pe cei 18 finalişti în zilele de concurs ale Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, pe 30 şi 31 august, de la ora 20.30. Pe 1 septembrie, la Gala Festivalului, vom afla câştigătorii Concursului internaţional de interpretare.
 
Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, şi cele trei premii de pe podium, la această ediţie aniversară, concurenţii mai mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; Premiul Braşovului; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.
 
În anul Centenarului, ediţia aniversară a Festivalului va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.
Evenimentul se va încheia cu România Centenar, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.  
  
Vedetele invitate la Braşov pentru a susţine recitaluri sunt: Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton.
 
Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.
Accesul publicului la evenimentul din Piaţa Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: