Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a inaugurat linia de metrou ce-i poartă numele

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a inaugurat linia de metrou ce-i poartă numele

Foto via News.ro

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a făcut, marţi, o apariţie surpriză la o ceremonie care a marcat finalizarea mult-aşteptată a unei linii de metrou din Londra numită în onoarea ei, scrie Reuters.

Suverana, purtând o pălărie şi o haină galben aprins şi folosind un baston, a dezvelit o placă la Gara Paddington. I s-au alăturat fiul ei Edward, prim-ministrul Boris Johnson şi primarul Londrei, Sadiq Khan. Ea a fost surprinsă şi când a folosit şi aparatul cu carduri din staţia de metrou. 

Este cea mai recentă ieşire publică pentru monarhul în vârstă de 96 de ani care, în ciuda faptului că nu a rostit discursul în Parlament săptămâna trecută din cauza problemelor de mobilitate, a participat de două ori la un spectacol ecvestru la reşedinţa ei de la Castelul Windsor în ultimele zile.

„Într-o evoluţie fericită, Majestatea Sa Regina participă la evenimentul de astăzi pentru a marca finalizarea liniei Elizabeth”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Proiectul feroviar de 24 de miliarde de dolari trebuia iniţial să fie deschis în decembrie 2018, dar a fost amânat în mod repetat de probleme la sistemele de testare şi semnalizare de siguranţă, chiar înainte de debutul pandemiei.

Denumită iniţial „Crossrail”, linia „Elizabeth” va conecta destinaţii din vestul Londrei, inclusiv aeroportul Heathrow şi Reading cu Shenfield în est. Se va deschide publicului pe 24 mai. 

Regina Elizabeth a fost văzută în public doar de câteva ori după ce a petrecut o noapte în spital în octombrie anul trecut pentru o boală nespecificată, după care i s-a recomandat de către medici să se odihnească.

De atunci, ea şi-a îndeplinit sarcini fie de la distanţă, fie în persoană la domiciliul de la Castelul Windsor şi nu a participat la deschiderea lucrărilor Parlamentului de săptămâna trecută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările